draganpopo
Član
Sad se jedna krmaca oprasila drugo prasenje, 10 prelepi prasadi, kroz 2-3 dana ocekujem jos 5 prasaenja, trenutno 11 opraseni krmaca.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sad se jedna krmaca oprasila drugo prasenje, 10 prelepi prasadi, kroz 2-3 dana ocekujem jos 5 prasaenja, trenutno 11 opraseni krmaca.
Cijena prasadi jos se drzi ja sad ih dajem na 4,8km/kg=2,45e, a tovljenici su katastrofa u okolini 2,4km=1,2e, mada sam ja svoje rijesio samo postepeno covijek izvlaci, ja mu radim i uslugu klanja, dogovorili na 2,7km.Nek su korisni,kakva je cena prasadi i tovljenika kod vas.
Sada m obilazio nazimicu koja treba da se prasi, i kada stisnem zadnju sisu pokaze malko mleka, takoreci kapljicu... E sad sta to govori, dal nece mozda nocas da se prasi ? Danas joj je 112 dan
Ne moras posle prvog . , vidi kako ide prasenje, ako se prasi na svakih 15 min odlicno . daj oxitocin kao i antibiotic pri kraju prasenja , da bi lakse izbacila posteljice ne vise od 1.5 do 2 cubikaBice casti, samo da sve prodje dobro...
Pa nadam se da ce se sledece prasiti redovno, da ne bude kao sa prvom da nije ni suprasna...
Kako se oksitocin dozira, znam da se udara posle prvog praseta, ali koja doza ?
Javi kako radi...Moja jučerašnja zezancija, izrada prototipa
prerađivao sam lampu za grijanje prasadi tako da mi sada idu sijalice za reflektore unutra, glavni razlozi zbog kojih sam se odlučio na to je cijena i loša kvaliteta onih sijalica koje su baš za to namijenjene. Nijedna mi ne izdrži više od dva legla (raspadne se na spoju sijalice i metalnog navoja) a cijena je u nekih pet godina skočila za više od 200%, prije su bile po 3 eura a sada su od 6,5 (neke bezvezne) pa do 8 (philips, osram) , običnih nema više za kupiti jačih od 100w dok ovih za reflektore ima od 80 centi pa do 3 eura ovisno o snazi i proizvođaču. Osim cijene i kvalitete razlog je i taj što su mi ove dostupnije (ima ih i u mojoj seoskoj trgovini) i imaju veći izbor snage (100, 150, 200, 250, 300 i 500 w) dok originalnih ima samo od 150 i 250W. Sada još samo moram nabaviti crveno kvarcno staklo ili obično pa ga dati matirati tako da smanjim intenzitet svjetlosti, prilikom testiranja čak se ponaša bolje i od originala jer manje zagrijava lampu i više topline isijava prema dolje. Cijena prerade je za sada cca 1 euro, grlo 30 centi komad (prodaju se pojedinačno), par vijaka (išao sam radije na vijke nego na varenje radi lakše prerade ako neće biti OK) i dva komada flaha.