Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Poboljsana je genetika u svijetu i takva klasa zivotinja tesko dolazi do nas sitnih farmera, zali boze para sto se da kao za neku ,, genetiku,, posebno kod nas u Srpskoj. Daleko smo mi od top genetike i standarda koje vladaju u Danskoj i drugim svinjarskim silama. Jedan mi je drug iz Svicarske slao cjenovnik sjemena iz njihovog nekog repro centra, na njemu je objasnjeno tacno koji nerast sta poboljsava i zasta je predvidjen, a cijene sjemena su bile tad od 5 do 76 franaka. To se kod nas nece desiti u skorije vrijeme da znas tacno zasto toliko placas nesto.Dosta se toga promenilo. Kazu svi poboljsana genetika, a u stvari kada se pogleda sve je to kratkog daha. Nazimice tesko ostaju suprasne, prasici nezniji, podlozniji oboljevanju,,,
meni jedna prvopraskinja 13kom. jedna matora 11 kom, i druga prvoprskinja 11.ima jos 5 krmaca za mesec dana. koliko su kod tebe prasici do 15 kgOprasila se jutros 15 kom
Zavisno u kakvoj se kondiciji-kilazi oprasila, koliko je mlecna,...Pocni sa 3kg.., a zavrsavaj sa 5-6 kg. dnevno, naravno smesa za doilje. Ako primetis da je puno oslabila pri kraju, povecaj i do 7-8 kg.Koliko kg je normala da krmače jedu dok doje?
Koliko kg je normala da krmače jedu dok doje?
ja sam davao pola kg po prasetu i 3 kg za krmacu i malo je smrsala.naravno za doilje sa 16kg pogace,25 stocno brasno i patent premix,malo kvasca i soli i minazel,kukuruz naravno 55kgMozes da racunas po pola kg po prasetu i jedan kg za krmacu,ako je oprasila 10 kom to znaci da joj dajes 6kg,najbolje tri puta na dan.