markopop
Član
Hvala Kuka9, reci mi jel ima neka injekcija koju mi preporucujes.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nazimica sa predhodnih slika,Fensi Nensi,za sat vremena sama izbacila 13+2,bez oksitocina.Sta reci,sem da je osigurala status za sad.
Три опрашене 52 жива и 3 мртва а 42 сисе а прошли месец прва опрасила 9 живих друга 9 живих и 5 мумифицираних трећа 11 живих и три мумифицирана а четврта 8 мумифицираних.Овим трима сестрама са мумифицираним прасицима је друго прашење а у првом су опрасиле 44 жива прасета .Свих седам крмача су биле заједно у групи до прашења .Сутра их заључујем па ме интересује шта је могао бити узрок угљенисаним прасицима вирус ,генетика или храна.
Hvala Kuka9, reci mi jel ima neka injekcija koju mi preporucujes.
Parvoviroza,najcesce kod nazimica,retko u kasnijim prasenjima,vakcina za nazimice desetak dana pre prvog pripusta.
- - - - - - - - - - Заључио сам их и двема ћу дати још једну шансу а трећу шкартирам искривила главу и само отреса ушима као да има нешто у једном увету.По литератури и ја сам сумњао на парвовирус али ме чуди откуд то код мене(нити сам ја негде ишао нити ми је ко био у задњих 3 месеца) али ме ветеринар збунио са причом о генетском поремећају па сам хтео да чујем још нечије мишљење.
Parvoviroza,najcesce kod nazimica,retko u kasnijim prasenjima,vakcina za nazimice desetak dana pre prvog pripusta.
- - - - - - - - - - Заључио сам их и двема ћу дати још једну шансу а трећу шкартирам искривила главу и само отреса ушима као да има нешто у једном увету.По литератури и ја сам сумњао на парвовирус али ме чуди откуд то код мене(нити сам ја негде ишао нити ми је ко био у задњих 3 месеца) али ме ветеринар збунио са причом о генетском поремећају па сам хтео да чујем још нечије мишљење.
A kako su krmace parene,prirodno ili su osemenjene,nerastom se prenosi parvo.
Najbolje za krmaču je da se drži puštena na slami, ali to nije tako bezbedno za prasiće, a i kada se prasad leče, kastriraju ... onda je povuci, a bogami i potegni. Moje krmače se prase u uklještenjima, ali taj nedostatak sam nadomestio time što imaju otvoreni prostor da se šetaju u nošenju.