Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako znas da je suprasna? Ako je samo po tome sto joj je stomak narastao, to ne mora nista da znaci. Ja sam imao krmacu isto tako "suprasnu" i 40 dana pred prasenje slomila nogu te je morala pod noz. Kad je mesar otvorio a unutra niceg, ni p od prasica....
Sto ne pozoves veterinara da ti je pregleda ultra zvukom,to ti je 300,400 dinara a bar ces znati na cemu si,postoji lazna suprasnost kao i lazni trazenje,sve zavisi od tog nekog zutog tela,malo strucniji bi ti mogli bolje objasniti,meni je to objasnjavao jedan veterinar.sad vise nista neznam zato i pitam ali cini mi se da je pocela da otpusta vime
Daj joj sinhrogal,ako ima jos nesto izbacice ako mnema isperi je penicilinom pa posle snjom sta hoces,al ako je dobra steta da je likvidiras,sto rece boxkole treba seboriti za svaku krmacu.Za mesec dana se prasi nista drugo nego da cekam termin, i ide u kobaje ali toliko je velika u stomaku da ne mogu da poverujem sta se desava . prasila 3 dana 4 kom ,sada se ocitila i jede ko luda
Ja imam tri landraske u cistoj rasi pisao sam vec i prvo prasenje katastrofa 1. 114 dan jedno mrtvo troje zivih, 2. 116 dan 8 mrtvih nerazvijenih 4 ziva normalna, 3. 120 dan 1 zivo i 10 mrtvih.Moj ti je savet da sačekaš da vidiš šta će se desiti, mada ako su prasad ostala u njoj, materica je otvorena, bakterijama su vrata otvorena, može biti problema. Nikako je odmah nemoj pripuštati, u slučaju da je svu prasad izbacila, na sledećem estrusu ide ispiranje materice, pa tek onda pripust u narednom estrusu. Ako je krmača malda, dobra, nemoj je olako odbacivati, treba se boriti za svaku krmaču.