Ali dokle tebi treba objašnjavati da ne možeš da prodireš u materijal i mešaš ga sa dodatnim materijalom tom metodom. To što si ti "zavario" je ustvari zakrpa koja ne drži nego samo kozmetički popunjava rupe poput lepka ili tečnog metala. Taj tvoj var je ušao u rupice koje su nastale samim lomom i za to se zakačile. Nađi dva parčeta gusa i zavari ih čeono i zatim taj spoj preseci nečim i pogledaj koliko-toliko kakav je presek spoja i jel tvoj var zavario to ili samo popunio rupu.
To što ti nazivaš varom u ovom slučaju bi bar 90% nas nazvali žargonski "NAPLJUVAVANJE".
Baš sam nedavno se sa jednim drugarom prepucavao oko toga i nije hteo da odustane dok nije i sam uvideo da nije u pravu.
Stojao sam na 5 metara od njega i gledao ga kako se muči i govorio mu polako "majstore to tako neće moći" ali on je pokušavao da mi dokaže da može da zavari granu od izduva traktora sa co2 aparatom. Menjao je i amperažu i protok žice i protok gasa ali nikako da popusti i posluša. Napljuvao je jedno 3cm široku varčinu i sav onako zadovoljan podigao i reče "gle sad ovo" i lupio po granu i iste sekunde se raspala po varovima.
Na kraju kada je poludeo, bacio je i masku i pištolj i i stavio granu na radni sto i rekao "evo ti pa vari sa tim tvojim elektrodama. Mogu se kladiti da nećeš uspeti jer sam si video da ne može da se zavari".
Sutradan je dobio tu granu nazad zavarenu i prebrušenu i nije se videlo gde je pukotina bila. E onda se počeo smejati i lupati čekićem po njoj u nadi da će otpasti ali bio je loše sreće. Grana je bila cela i nije više pucala. Jeste da sam je morao prebrusiti od tih pljuckanja i očistiti dobro i da mi je bilo zajebano jer je materijal sav izgoren bio al posle korena vara, ostalo je išlo kao po planu.
Rekao sam mu da ću mu sledeći put naplatiti iako smo drugari jer glupost je najskuplja a tvrdoglavost još skuplja.
Al najjači mu je bio kez prvih nekoliko varova kada se nadao da će dokazati kako nisam u pravu.