jbrtka
Član
Jesam,alui 387...izvinjavam se za off
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sve zmije mogu da plivaju i uglavnom se dobro penju po vegetaciji – i po kućama.
Koliko smo uspeli da ispratimo vesti na društvenim mrežama, sve do sada fotografisane (viđene ili ubijene) zmije bile su smukovi i ribarice.
Od otrovnih zmija, u užoj Srbiji su prisutni šarka i poskok. Ne tvrdimo da ih nije moguće sresti u poplavljenim područjima, posebno uz reku Savu – neke su mogle i doplutati iz uzvodnih predela – ali čak ni od njih ne preti neminovno smrtna opasnost.
Naše otrovnice se od drugih vrsta zmija lako razlikuju: duž smeđih ili sivih leđa imaju tamnu cikcak šaru. Šarke mogu biti i potpuno crne.
Kao i druge životinje, zmije samo pokušavaju da se spasu i pobegnu na suvo. Nisu se naprasno pojavile niotkud, uvek su bile oko nas. Nisu donete odnekud i puštene da bi nam dodatno zagorčale život. I njih voda isteruje iz skloništa; uplašene su, dezorijentisane i nervozne, baš kao i mi.
Ako je 387xxx onda je to selo Dragaljevac, a ne Batkovic i onda ne pricamo o istom covjeku. Mada mislim da ti grijesis.Jesam,alui 387...izvinjavam se za off
Zar si od ove drzave ocekivao nesto boljeLjudi moji, koja je tuga i muka gledati ovu stoku kako se muči.Kako izdržavaju ovi izmučeni ljudi, odakle im snaga, ne znam.
Važno je da se samo emituju snimci kako je po gradovima, a sela i domaćinstva prikazuju stidljivo...
Pozdrav iz potopljene Ostruznice!Malo sam sam plivala,izvlacila jarice i koze,svinje se malo brckale pa isplivale a koke domace se podavile,tovni pilici,koke nosilje sa prvog sprata.Ovo sto je preostalo hranim da prezive.Juce pokupih 12 jaja.Ne mogu da se saberem,jos sam u soku.Bice valjda bolje...
Nema ni clana Spasoje, da li neko zna sta je sa njime?