Sava21
Član
Kod nas nema udruzenja,jedan poljoprivrednik je organizovao skupljanje kukuruza,daje ko koliko moze.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prenosim apel sa FB-a
Милан Срдановић
3 сати
APEL!!!
Hitno je potrebna hrana za krupnu stoku nastradalu u poplavama. Sekretar za poljoprivredu grada Beograda G-din Ivan Sočo je na terenu i pozvao nas je u pomoć. Na području sela oko Obrenovca i Lazarevca je spaseno preko 200 grla krupne stoke, odvezene su cisterne sa vodom i zivotinje su napojene ali je problem hrana. Zivotinje nisu jele danima a hranu iz ambara je odnela voda. Dragi konjari, molim Vas pomozite!!! Dajte donacije, pomoć, predloge, sugestije, kontaktirajte proizvodjace i distributere stocne hrane koji mogu da pomognu!!! Ovo je HITNO!!! Sva pitanja i Inbox ili na tel: 060/658-0954.
Samo da se zna - zvao sam i obezbedio moju detelinu i sleper da besplatno prebaci! NIKO NIJE ZVAO NAZAD DA KAZE DA LI IM TO TREBA!!!
Ljudi ima li kakvih informacija iz Šapca, pročitao sam na blicu naslov da popusta na tri mesta nasip i to je to, nema teksta?
Možda se ovako katastrofalne poplave nisu mogle sprečiti, ali sve je više indicija da su ljudi iz Obrenovca mogli na vreme da budu evakuisani.
Četiri dana pre nego što je Kolubara potopila Valjevo i Obrenovac, a Jadar Loznicu, Hidrometeorološka služba rane najave upozorila je da postoji opasnost od poplava.
- Poslali smo crveni alarm svim nadležnim institucijama još u subotu, a reka Jadar se izlila u sredu. Mi smo svoj posao odradili kako treba. - kaže za “Blic” Dejan Vladniković, koordinator hidrometeorološkog sistema rane najave upozorenja RHMZ.
...
prema nezvaničnim informacijama, signal za evakuaciju stanovništva Obrenovca dat tek 16. maja (u petak) u pola pet ujutro. A sat i po ranije neki delovi gada već su bili pod vodom metar i po.