Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
OK to je neka varijanta ali koliko to jos kosta pored cene traktora i koliko uzimaju za ruke majistori zaq takav remont ,posto ja i znam da radim oko mehanike ali neznam de naci delove i stakonkretno treba da se uradi na nimaBubu je napisao(la):Clan Tesin ima 5136, sada je uradio prvu sezonu. On je sam remontovao ceo traktor i nije imao nikakvih navedenih problema.
Ti traktori imaju par problema koji i nisu problem ako traktor nema vise od oko 5000 rh a takav je retko naci a jos teze kupiti jeftino. Bocni reduktori nisu problematicni vec reduktor spore-brze.
U sustini je bitno uraditi par stvari-promenuti par ulaznih zupcanika da bi se traktor usporio zbog oranja sa adekvatnim plugom za njega u direktnim brzinama iz razloga cuvanja reduktora.
Druga stvar je prepravka spojnickog vratila da bi mogao da stane drugaciji citaj JACI lezaj zato sto se fabricki lezaj raspadne pa onda napravi karambol.
Treca stvar je staviti magnet da skuplja spen koji se talozi u menjacu i diferencijalu zbog ventila na pumpi glavnog hidraulika.
Cetvrta i glavna stvar je da su konusni i tanjirasti zupcanik dobrog kvaliteta i da je zazor izmedju njih pravilno nastelovan!
I jos jedno sto je bitno generalno za sve traktore-da uvek ima potrebnu kolicinu ulja u svim delovima! ! !
Sve ove modifikacije moze da uradi kvalitetan majstor za ne previse novca i vremena.