Polka

E, a kad smo već kod bubica,ovo sam primetio zadnjih dana da mi se vrzma po malinama... Je l' nešto "opasno" ili samo obična buba koja se eto zatekla?

Ovo mi lici na Madagaskarskog prozdiraca maline,jedini lek je jezik dazdevnjaka uhvacenog na mlad mesec,oko gustera zelembaca,dve zabe krastace uhvacene u momentu parenja i nezaobilazno krilo slepog misa.
Sve to treba da odstoji 20-ak dana u besici nepociscenog jarca,prskas u razmeri 1:10 i garantujem ti da neces vise imati problema sa bilo kakvim insektima.:ppozdrav:

Ovo mi lici na Madagaskarskog prozdiraca maline,jedini lek je jezik dazdevnjaka uhvacenog na mlad mesec,oko gustera zelembaca,dve zabe krastace uhvacene u momentu parenja i nezaobilazno krilo slepog misa.
Sve to treba da odstoji 20-ak dana u besici nepociscenog jarca,prskas u razmeri 1:10 i garantujem ti da neces vise imati problema sa bilo kakvim insektima.:ppozdrav:

Ides bre u du*e al' me nasmeja :p hehehe

E, pa otkud znam jbte, starno nisam od onih panicnih, ali ono kao ajde jedan dan vidim jednu, pa drugu, onda posle par dana bleje po cvetu, listovima po njih nekoliko... Taman da je i tasmanijski djavo licno zaseo na prozdrljivo jede maline ne bih imao neki trip... Jer jedino sto mi crveno-crno ne smeta po basti su bubamare ;) hehe

Ako vi kazete da je svitac, onda je svitac :osmeh: Nek' ih ima onda sto vise da moze i nocu da se bere da ne palim reflektore ;)

Malo sale nije na odmet.:osmeh:
Nije to svitac ali nije ni neki od poznatih stetocina maline(bar ono sto sam ja nasao od slika) tako da bez sekiracije.

Znam i ja da nije svitac, al' kao sto rekoh sedim, plevim a ono par komada na gomili... Pa rekoh d'uslikam, da ne objasnjavam napismeno i kojih je boja, onda bi me sprdali da je bubamara :p hehehe :haha:

Cool, znaci samo im se onda svidja da bleje tu tako i da se naskacu :) A i ja smarac pa ih ometam vise puta dnevno u prolazu, stvarno svasta s'mene :D hehehe

Zdravo malinari nije me dugo bilo namestio sam sistem kpk i zalivao sam moju Polku dva puta do sada pa sam mislio da mi predlozite neko vodotopivo djubrivo? Sada je ooko 40% maline u fazi cvetanja dok su ove ostale u manjoj fazi zbog nejednakog rasta, koja bi joj prihrana dobrodosla sada?

Imam i pitanje e vezi prskanjem Signumom jel on ide na pocetku cvetanja kao sto je sada kod mene?
Naravno prskao bih strogo u vecernjim satima i po mraku zbog pcela i drugih oprasivaca.

Svaki savet je dobro dosao, hvala vaamm.

Da sada ides signum...A sto se tice prihrane, ja u ovoj fazi cvetanja i kasnije u fazi zametanja prvih plodova idem dva puta kalcijum kroz sistem i onda kalijum na svakih deset dana do polovine berbe...Sve radim sa Jarinim djubrivima..

DSC_0411.jpg

Juce sam odsekao, danas slikao pa se malo sasusila stabljika... Elem to je ono na sta sumnjam da je muva galica, sta vi mislite o tome?

DSC_0423.jpg

DSC_0422.jpg

P.S. Koja je fora da tipa za dan-dva napravim koncentrat insekticida od koprive, nemam ja vremena da cekam 10 dana da ona pusti sokove

Poslednja izmena:
Pa kada pravis koprivu za insekticid i treba da stoji najvise 48 h prelivena vodom...Procedis i i ides 1 l koprive sa 5 l vode...Mada ona deluje samo preventivno i ne moze bas da resi insekte...

Gotovo je sada. Ta se muva ili već koji insekt izlegao, i on će da ode. Jaja se legu samo u maju (otprilike) i to je završeno. Prskanje neće pomoći... Te grane iseci kako bi one koje su ostale netaknute bolje napredovale, a i izrašće nove... Protiv ovoga nema leka

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Znaci ne gine mi jos jedno razredjivanje :D
Nije problem, sve ove cudne cu da isecem. A i mislio sam preventivno da prskam necime da se ne pojavi ponovo kad ocistim. Ili mislite da je resenje da redovno pratim stanje i secem svaku na kojoj se cvor pojavi, pre nego sto se larve izlegu?

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Tapatalk

P.S. Koja je fora da tipa za dan-dva napravim koncentrat insekticida od koprive, nemam ja vremena da cekam 10 dana da ona pusti sokove
Ако ти треба брзо (24 сата) онда самељи и додај воде запремински исто, нпр. у посуди је млевена коприва заузела 15 цм. висине толико сипаш и воде (по могућству без хлора). Процедиш и прскаш без даљег разређивања. Дал' ће растерати и које инсекте, питање је али је добра фолијална прихрана. Неко дода бели лук и рузмарин. Ништа није "закуцано" па експериментиши.

Ja danas uzeo 50 gajbica iz hladnjace,za par dana pocinje berba.Sad malo nabrao za decu al me kisa istera iz malinjaka.

snc00353.jpg

Nazad
Vrh