Polka

Ako nestavis stubove i poprecne letve sa balirkama,za mjesec dana pod tezinom roda ce ti se povaljat izmedju redova ,nit ces moc kosit ni prolazit,lezace ti u travi i imaces dosta trulezi ploda!Odma udaraj stubove!

I ješćeš tu malinu? Taj nije registrovan za malinu, a i inače mu je karenca velika, a samo što nisu krenule da zriju... Ali baš te briga, neko drugi će je jesti, jer ćeš je verovatno prodati... Pa se posle svi pitamo zašto nam vraćaju voće i povrće sa granica...
Taj insekt će uskoro sam završiti svoju karijeru... I ne može nikako nastetiti malini... Kažeš "sav list ti pojede" a vidimo gomilu čitavih listova... Treća slika su larve neke muve koja je završila svoje takodje... Zeznuce ti nekoliko stabala gde se izlegla. Nema leka protiv toga...a i šteta će biti minimalna...
Zadnja slika je sve OK, to samo stabljika maline postaje kao drvo,dobija novu koru... Sve ovo već piše, samo treba malo prelistati, makar na osnovu slika

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Muva galica kod mene, secem zarazene. Zna li neko za koje vreme predje iz larve u muvu?
Veliki - za prskanje, sad samo preparati bez karence. Nedajte da nam pricaju lose o polk, o polc... O malini :))

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Tapatalk

Mreza za zasjenu izdrzala oluju,nije je pokido vjetar iakoje na drvecu okolo polomio koju granu ,a mreza za krastavce spasila da ne povalja polku.Prava stvar,prosle godine je nisam stavljo i sve mi je bio vjetar povaljo.

Evo da ubacim i ja koju slicicu kako to izgleda ovih dana....
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
Od prihrane gornji deo danas koprivom
slike.php
[/URL][/IMG]

Donji deo dobio zastitu + prihranu pomesan pelin i kopriva i dodato malo nevena
slike.php
[/URL][/IMG]

A evo ga i nov sistem sa mrezama za krastavce
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]Samo da se jos nadje nacin da se zaseni i gornji deo u to je to,za sada ne znamo kako

Svaka cast,prelepo izgleda.
Kad nadjes resenje za zasenu obavezno postavi neku sliku,i za mrezu za krastavce neka iskustva kako "radi" u praksi jer sam video 2 modela postavljanja ovakav kao kod tebe i jedan koji je postavljen bocno pa se malina nasloni na mrezu i vezuje kopcama.

Uopste ideju nemamo kako da stavimo zbog mreze za kratavce ona se menja svake godine,a za to sa strane ja sam video za vilamet ali cini mi se bezuspesno

I ja sam stavio vodoravno mrezu za krastavce,stavio sam na 1,2 met visine.Kod mene je polka presla 2 metra visinu.Jel mislis "vockice" da mreza za krastavac nemoze izdrzat 2,3 godine?

Nama je na 80 jer planiramo danje prekracujemo na 160 sve one bujnije,kazu da ne moze da se uprede a na nekim mestima i deformise videcemo na ktajubsezone pokusacu da je ostavim aki zamisli da moras svaku da izvlacis il slicno

I ja sam je tek ove godine prvi put stavio,znam da savjetuju nakon berbe da sasjeces ispod mreze polku makazama i izvuceces vrhove gore.jer bi je snjeg polomio akobi ostavio onako do proljeca.Jesam li te dobro razumio?jel ti kidas vrhove polke na 1,6 met ?kad to radis jel kad izrode vrhovi il sad? i meni je druga godina polki

Kratim kad poraste tj da se stopira na toliko,onda pusta bocne granebinto je to...pitanje za mrezu dal moze da se kpristi 2 gofine zbog kvaliteta...videcemo

Rece mi neko iz Arandjelovca, kaze da su ljudi pre berbe potpisivali ugovore sa hladnjacama, i da kupuju sve sem polke i polane, sad ne znam za koju hladnjacu predaju oni kao udruzenje...

Tu mrezicu za krastavce ,ja koristim na terasi da drzi neku puzavicu i moze bez problema da stoji leto,zima - par godina, bez skidanja. I veliki je problem kad se puzavica uplete ,pa da se odpetlja ,tako da verujem da ce biti problem i da se od maline ocisti.

Nazad
Vrh