Polka

Medjuredni prostor mi je 2,7m i kada stavim iznad svakog reda 2m sirinu mreze onda ce samo na sredini medju rednog prostora ostati 70cm nezasencenog prostora, pa se nadam da nece praviti neki veliki problem?

Pa eto, imaćeš za toliko u nekom momentu sunca... Verovatno neće praviti probleme... Ali ja nisam hteo da razmišljam o tome ;) Eto, imaćeš ti tu varijantu pa ćeš nam ispričati na jesen :osmeh:

slike.php
[/URL][/IMG]
Ovo je od prosle goidne
]
slike.php
[/URL][/IMG]

Ovo je od prosle godine,greska napravjena sirina je 1.2 metra iznad svakog reda na 2-2,1m...inace sirina 2 metra visina na 2,4-2,6 tamanica,flase na stubove ili nesto ds ase ne cepa mreza.svakako je najbolja solucija da se pokrije skoro citav red tj da ostane bar 20ak cm zimedju mreza,inace mreza znaci mnogo,nema belih plodova ,hladnije je dotsa pa je i lakse za berbu a mozemo tek da zamislimo kolko je malini kao biljci bolje

Posle bacenog drugog azota ja krecem sa prihranama, a to je sada. Radim vodotopiva kroz saistem i to krecem sa Jara krista K +, do cvetanja.. U cvetanju i formiranju plodova idem sa Jarinim kalcinitom dva puta i onda do polovine berbe sa Jara krista Sop ( KALIJUM) i Sumpor, na svakih deset dana....
Ja ne tvdim da su Jarina djubriva najbolja, ali u spektru ponudjenih sam se opredelio za njih, Od osnovnih do prihrane..
Zoki ako mozes napisi kolicine za kalijum,ja sam prosle godine isao 2g po sadnici(3,5kg)na svakih 10 dana a covek iz poljo apoteke"master zastitar"mi tada kroz smeh kaze "to kad zamesas donesi ja cu da popijem" pa mi preporucio da idem slobodno 8-10kg na 10 dana.

Druze moj, ja imam neki svoj ritam i ne menjam ga a ti kada zamesas, odnesi tom pametnjakovicu neka popije. Zasto onda predlazu 20 g na 10 l vode....Evo ovako ja radim. na njivi od 60 ari zamesam u bure od 120 l, 6 kg prihrane i to preko usisa pumpe pustam kroz sistem i tako na 10 dana... Sada cu ti reci i kako sam najebao prosle god. Zbog tog strucnjaka sto ce da popije .... Pustio kalcijum rastvoren preko sistema i ozedneo u neko doba a vode nisam poneo... Sa druge slavinice na glavnom vodu, iz koje punim bure za prihranu se napijem vode, ne razmisljajici o prihrani u sistemu, par dana me stomak razbijao.....

Odoh da vrcam med, mada mrka kapa ove god od bagrema... Zato ce malina da zamedi...

Imam jedan deo zasadjene polke koji se nije primio. Želeo bih to da popunim . Šta raditi da li čupati iz zasada celu sadnicu i prenositi ili pak samo korenove reznice iz matičnog zasada izvaditi i tako zatrpati. probao sam sa busenom celu sadnicu preneo par komada ali gornji deo sutradan vec je klonuo možda to nisam dobro uradio. Šta je rešenje u ovoj situaciji da popunim prostor u kome nedostaju sadnice.

To sto je klonula nije nista cudno posebno ako si vadio vecu sadnicu,samo dobro zalivaj dok se ne oporavi(ako se ne oporavi izvadi i nju i zasadi manju).
Kad presadjujes biraj manje sadnice,po mogucstvu one koje su tek izbile,u maticnom zasadu sigurno imas takvih koje su krenule van reda,vadi sa busenom i izbegavaj da presadjujes po najvecoj vrucini.
DOBRO ZALI VODOM SVAKU KOJU PRESADIS!
Desava se ponekad da presadjena sadnica odbaci po neki veci list jer ne moze da povuce dovoljno vode ili da on pocne da se susi i pocrni kao da je izgoreo(da ne pomislis da je neka bolest).

@Mirava66, Kao što kolega Srb1n reče, ako je velika, ona će odbaciti velike listove i izbaciće nove...

Evo kako to izgleda otprilike :)

Potvrdjujem:
Odbaci velike, osusi ih, i izrastu novi listovi. Presadio sam par njih od 30-40 cm i trebalo im je dobrih 7 dana da se oporave

Vlade, izgleda super...

A kaži mi molim te, kako ti se mreža pokazala prilikom jakih vetrova? (ako ih ima tu)...

Fiksirana je za krajeve sa sve 4 strane. Kada duva vetar jace radi i ona ali pomalo gibanje. Zica je 3 mm po kolju i preko mreze plus zice, tako da radi posao.

Kolege treba mi savet. Da li da opet razredjujem malinu? Prvo razredjivanje kao da nisam ni obavljao. Od cestih kisa malina izbija kao blesava.

Sent from my SM-J510GN using Tapatalk

Probaj da ih koliko mozes "uvedes u red"vezivanjem,tamo gde su bas guste razredi po neku da "prodisu" ali sacekaj da prodju ove kise nije dobro orezivati kad je velika vlaga.

Nazad
Vrh