Ajde,evo konkretno,da vidimo.
Neko reče ima nas oko 100 entuzijasta na ovom forumu.
To u proseku znači da svako od nas skupi po 100 potpisa.potpis je 50 din,znači 5 000 din.Ko će to da plati? nemojte očekivati da neko od koga hoćete da iskukate potpis,da vam još i plati.Dakle svako od nas mora i da plati po tih 100 potpisa.
I to nije sve,plaćaju se kojekakve takse i ostali harači kad dodje do registracije.
Evo, ja nemogu biti član te stranke (jer sam član Komunističke Partije i član Centralnog Komiteta iste),
al ću pomoći,skupiću 150, 200 potpisa.
I šta ćemo onda.Koga ćemo da stavimo za funkcionere te stranke?
Neke lokalne gazdurine,one sa par stotina jutara zemlje?
Pa to će biti logicno,pa neće valda oni biti obični članovi koji će samo plaćati članarinu? A neka sirotinja da bude predsednik stranke ili kandidat za predsednika republike na izborima?
Ma ne,nema smisla.Naravno gazdurina. E,a baš taj će nas izdati za džak veštaka.Ili prodati za neki beskamatni kredit.
Zašto?
Pa dabi pored 3 nova Johan Deera imao i četvrti.Jer onaj ko ima mnogo,taj je obavezno proklet,pa hoće još više.
Ili da nam funkcioneri stranke budu Nenad Čanak,Dragan Veselinov,Marijan Rističević?
Ista ona govna koja su se busala u poljoprivredu i zaklinjala u borbu za seljačke interese.
A šta se desilo.Svi lepo pre 10 godina ušli u DOS i evo dokle su nas doveli.
Setite se samo čemu smo se nadali kad je VESELINOV postao ministar poljoprivrede.Govorili smo
"evo ga konačno jedan naš na mestu ministra", šta se desilo:
Pozivao seljake da neseju žito,kaže država nije dužna da otkupljuje žito od seljaka.
Ali se zato setio "trećeg hektara" da bi odabrani mogli da se omaste tako što je tata prodavao sinu zemlju.
Setite se,zar nije bilo tako.
I na kraju i kad osnujemo stranku,ko će glasati za nju?
Pa mi već imamo jednu stranku samo ste vi svi izgleda to zaboravili:
zove se NARODNA SELJAČKA STRANKA. Pa za nju neće da glasa ni ulica u kojoj živi Marijan Rističević,(igrom slučaja živeo sam u toj istoj ulici gde on sada živi,godinu dana)u njegovim Sasama,a kamoli svi seljaci Srbije.
Pa takva jedna stranka sa prefiksom "Seljačka",nikad nije mogla da skupi ni ceo procenat.
A zašto narod neće glasati,za to sam već iznosio argumente.
Zato nemojmo se zanositi idejom o stranci,i trošiti vreme.Nego treba prepoznati one koji hoće da stvaraju da prave,da ponovo obnove sve one fabrike koje su ovi zlikovci zatvorili,da izgrade dostojanstvenu državu a ne koloniju.
A zna se koji su to.
Moramo se okrenuti nekima koji će voditi računa o svima.
Poljoprivreda nije ništa bez industrije i moćnih fabrika,nepostoji nijedna bogata i razvijena zemlja u svetu a da živi od poljoprivrede.Već prvo industrija a poljoprivreda je usput.jedino nam tako može biti svima bilje