Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Samo da naglasim ono sto si rekao i na prethodnoj strani, prskanje se ne poklapa sa kalendarom zrenja. Dakle:
NEMA PRSKANJA INSEKTICIDA NA POLANI I POLKI TOKOM ZRENJA.
Suzuki traži zrele plodove sa mekom opnom. Obzirom da malinina ona postaje meka pred samo zrenja i sazri brzo. Ako se bere svaka dva tri dana, nema štete na malini, uzimajući u obzir period inkubacije i razvoja larve (mušice) .. Dakle ne treba ni prskati...
Sent from my K013 using Tapatalk
Znam da cu biti zestoko isprozivan medjutim zeleo bih sa Vama da podelim jedan objektivan problem koji ce nastati u buducnosti... Naime, ko prati trziste zna a za one druge cu napisati, prodaja maline iz Srbije ide jako jako slabo, cak stavise velika verovatnoca je da cemo preneti kolicine u narednu sezonu sto automatski znaci manja otkupna cena i manja izvozna cena sledece godine. O finansijskim posledicama koje ce ovakva situacija ostaviti na nase malinarsstvo necu trositi reci, bice potresa na trzistu...
Gde se Vi nalazite sa Polanom na nizim otkupnim cenama, cena maline u otkupu stalno flukturira i nekad ide jako visoko nagore a nekad se spusta jako nisko dole, takva je roba jer zavisi od ponude i potraznje na trzistu... Da li Vi kao proizvodjaci razmisljate i spremate se za jedan takav scenario...? Ja sam od onih ljudi koji problemu prilazi pre nego sto se pojavi....
Mislite o ovome sto sam Vam napisao jer ce nas ovakva situacija ubrzo snaci a vi cete postovana gospodo biti "kolateralna steta" trzista....
Ovaj post nema za cilj nikoga da uvredi niti niciji rad i trud da nipodanistava ima za cilj da vas navede na razmisljanje ima za cilj da vas ucini boljim i brzim, da resite problem i pre nego sto se pojavi...
Interesuje me neka vrsta naslona za polanu!?.Ako je neko radio da li moze da postavi sike i napise par reci ?
trake koje sam stavio cesto pucaju i zato sam mislio da stavim kvalitetnije nesto na visinu da bih mogao da freziram uz red a izmedju da kosim travu trimerom ?To sto si naveo je problem u jednogodisnjem zasadu, vec dogodine neces imati potrebe za tim sto navodis, zemljiste ces obradjivati samo medjuredno,eventualno opleviti u redu,gust sklop ne dozvoljava porast korova i malina ti je uspravna,nema vecih povijanja.....Ali mozes i ovako,to sa cevima,nema ama bas nikakve potrebe....Tako samo otezavas sebi uzgoj ove sorte..
trake koje sam stavio cesto pucaju i zato sam mislio da stavim kvalitetnije nesto na visinu da bih mogao da freziram uz red a izmedju da kosim travu trimerom ?