Polana

I mene zanima..sadimo 2000 sadnica polane prvi put..koliko nas je potrebno da to ide glatko?

Upravo tako Tanja,racunaj ovaj sto vadi i jedna zena oko 800-1 000 KOM. sa pauzama za caj i kafu,bas lagano da spreme...

Zorice,zavisi od nacina sadnje,rucno kopanje jamica ili otvorena brazda.U principu cetiri zene samo za sadnju a ostalo zavisi od nacina. Rasporedi im snopove duz reda na odredjeni razmak.... Broj radnika zavisi od sposobnosti i rutine... Ni ne mora isti dan sve,ako nemate dovoljno ljudi,to Vase mozete bas lagano...

Poslednja izmena:
Otvorena brazda je u pitanju..a markerom smo na kanapu duz brazde obelezili razmake tako da se i ja nadam da ce ici lagano..jedino sto nam prognoza nije bas naklonjena i najavljuju kise svaki dan..

Zavrsila mi se prva godina sa polanom i polkom pa me zanima koliko biljaka treba da ostane na duznom metru?

Planiram da prosirujem polanu,sadnice bi uzeo iz svog jednogodisnjeg zasada,izbojnica ima 20-30 na metar,odlicno su oziljenje za prvu godinu, redovi su vec sirine 60 cm...Prosle godine sam zasadio 10 hiljada sadnica, pretpostavljam da bar toliko mogu izvaditi??

U Principu mozes,poterace ona na prolece,mada vaditi sadnice i tako slabiti korenov sistem,koji treba da gura rod dogodine,nisam bas pristalica. Drugo da tebi treba neki br.sadnica radi popune ili ako hoces da prosiris sopstveni zasad i izbegnes kupovinu sadnica onda da... Ako ces da prodajes,bolje sacekaj dogodine...

Problem..ne znam kako ga resiti... Redovi su izvuceni plugom..ali ne dobro..ne dobro...covek je corav..ne bih duzila...ako se dam u objasnjavanje odlepicu ponovo... Da li je spas u vracanju brazde iz suprotnog smera..pa prelazak tanjiracom da se sve izravna..pa ponovo izvlacenje redova?ako neko zeli poslacu mu sliku kako ta tuga izgleda na pp pa da me posavetuje..

Problem..ne znam kako ga resiti... Redovi su izvuceni plugom..ali ne dobro..ne dobro...covek je corav..ne bih duzila...ako se dam u objasnjavanje odlepicu ponovo... Da li je spas u vracanju brazde iz suprotnog smera..pa prelazak tanjiracom da se sve izravna..pa ponovo izvlacenje redova?ako neko zeli poslacu mu sliku kako ta tuga izgleda na pp pa da me posavetuje..

Pa kad necete da Vam neko ko je u tom poslu odradi kako treba ,sada vidite kako je kad amateri rade,svaka skola se placa samo je razlika koja je cena skole

Zoki,hvala na savetu, slazem se ...prosirujem za sebe jos 1 ha i mali broj sadnica za prijatelja,prosle godine sam pri sadnji stavljao 4 na metar jer sam imao u planu da prosirujem, zato imam toliki broj izbojnica na metru, mogu tek da zamislim sledece godine,dzungla...sa prinosom sam prezadovoljan, skoro 1.4 kg po sadnici,neka i sledece bude isto bice odlicno...

Zasto bi to zanimalo profesionalca? Ako obicnim savetom ne zelite pomoci..od mene dosta.Nije bitno ko je radio.

Nije zasadjena...priprema je u toku..i redovi su krivi i plitki...svaki savet mi je dobrodosao..hvala na odgovoru tj pitanju..

Pa onda nije problem, poravnjajte problematicni deo i ponovo izvucite brazde, ne trebaju da budu duboke, 15-20 cm

Sent from my C6603 using Tapatalk

Nazad
Vrh