Polana

Objasni mi samo molim te @raskamen kojom si to matematikom dobio:haha:. Dobra ti je matematika za prodaju sadnica::novac::. Al ti ga pretera, uplasices ljude ovde na for. pa niko nece hteti saditi malinu kad procita tu tvoju cifra za 70ari.

Poslednja izmena od urednika:
Cega milion(novca),ne razumem?Covek je dao realan odgovor,oko 5000 hiljada sadnica na 70 ari,jedino ako si mislio da je u pitanju 50000 sadnica.[/QUOT
Кад се напише 5000 хиљада то се чита као 5 милиона. На 1 ха стаје 38 редова по 100 м дужине. Размак између редова 2,5м. 38 редова пута 100м једнако 3.800 м пута 2 саднице по дужном метру једнако 7.600 садница и пута 0.7 ха једнако 5.320 садница.

Poslednja izmena:
Pa koliko ti milion ima nula? ovo vise nije vredno nikakvog komentara :ppozdrav:. A sto se tice matematike oko sadnica to je ok, al meni se cini da nisam mnogo pogresijo kad sam napisao da mu treba oko 5000 mil. po tvom:haha:.

Pozdrav za Jokisica, mozete li mi reci da li i Heritidz skracivati do zemlje odmah nakon sadnje, i kakva je razlika izmedju nje i Polane,pozdrav

Pozdrav za Jokisica, mozete li mi reci da li i Heritidz skracivati do zemlje odmah nakon sadnje, i kakva je razlika izmedju nje i Polane,pozdrav
Za heritidz nisam upucen pa nebi nagadjao a sto se tice razlike isto nebih ti mogao reci posto nikada nisam radijo tu sortu a i nemam je pa ni neznam :sta:. Za sad radim samo polanu i sa ovom sortom sam prezadovoljan i planiram sledece godine je jos prosiriti oko 10hek.Sto se tice roda ja sam zadovoljan i naj bitnije odrzavanja oko nje nije uopste zahtevna sorta, naj bitnije da ima zalivanje pogotovo kap po kap ako se misli na vece parcele. Ovih dana se sisa do zemlje i idemo u zimski san :spavam:,sto se tice maline za ovu godinu.

Po mojim saznanjima skoro da su iste,i mislim da je polana i proizvedena iz Heritidza. Mnogo slicnosti,razlika je sto ova pocinje u Avgustu, i treba joj zica da ne pada. Nije mi jasno kako sada sadite Polanu ako joj list jos nije otpao.

Pa list joj nece otpasti do januara kako je vreme krenulo, nesmeta joj nista a ona je ukrstena sa heritidzom i zevom jesenjom samo sto Polana stoji uspravno i netreba nikakav naslon, cak ni u prvoj godini.

Dobro,hvala na odgovoru, videcu sta mi je ciniti. Moj komsa ima 5 ha Polane, ali me muci otkup i vreme zrenja, volim ja i malo na more...

- - - - - - - - - -

covek ima 2 ha heritidza, svalio se plod po zemlji, iz tog razloga je potreban naslon prve godine,strava, borba izmedju redova samo oko nje korov je sitnica

Pre dve nedelje sam podjubrio i poorao 10 ari.Da li je kasno da sada to iskultiviram i da povadim sadnice iz komsijinog malinjaka koji jos nije orezao svoju polanu i da to posadim ovih dana?

Pre dve nedelje sam podjubrio i poorao 10 ari.Da li je kasno da sada to iskultiviram i da povadim sadnice iz komsijinog malinjaka koji jos nije orezao svoju polanu i da to posadim ovih dana?
Mozes slobodno vreme je idealno za sadnju, jesil bas iz crvenke ili okolica posto smo blizu i ako budes hteo mozes sledece godine je i predavati kod mene, pozdrav.

Poslednja izmena od urednika:
Iz Crvenke sam, i ako bude srece da ja zavrsim ovo sa sadnjom(a zavrsicu) cucemo se u svakom slucaju.

Да ли је Полана самооплодна или јој треба опрашивач?
Јесенас сам узео 70 ком. за пробу (35 Дин/ком) па сам се зачудио колико је развијен коренов систем. То је било густо к'о перика те сам скратио пола (можда је требало више) посадио и орезао. Занима ме како се она у ствари размножава? Ако сам добро разумео из претходних постова из једне саднице на јесен би требало да добијем 5-6 нових тако што ћу их само одвојити једну од друге?!?

Pozdrav Malinari! Nadam se da ovaj snjeg nije nanjeo veliku stetu!
Da li moze na razmaku od 20-25cm???

Lijepo pozdrav!

Nazad
Vrh