Polana

Nemojte se ljutiti ali sam ovo pitao cisto informativno za sada samo ratarstvo jer ne bih mogao da se posvetim kvalitetno a znam da nista nije jednostavno tako da me je zanimao bukvakno realan prinos po jutru a knjige su knjige i manje vise pratim ovu temu jer su svi navalili na malinu i pitam se u kom pravcu ce to da ide i sto se mene tice ako bude i dalje tako unosno pre bih zemlju izdao nekom ko to dobro i kvalitetno ume da radi nego da saram na sve strane hvala jos jednom
gde su znakovi interpunkcije
inače,sve odgovore ćeš naći,samo kreni sa čitanjem od početka...sve već piše,a i ne moraš sve ,jer se mnogo stvari ponavlja

Sent from my K013 using Tapatalk

Pravopis prastajte a znam naravno da je raspravljano na prethodnim stranicama o tom medjutim to je relativno nova prica i iskustva se sticu polako kroz rad zato sam pitao pozdrav

@shonepa , i kod mene slicno i pored svih "steroida" kojim sam napumpao polanu ali Sunce jw ubica po meni i tu jedino pomaze zasena , zato sam poceo postupak montaze muceci se slalomom kroz biljke dok sam montirao produzetke i tako stigao do osnovne konstrukcijei trt mrt sada nema kod dobavljaca zasene pa cekam a za petak "jovo nanovo" opet najavljeno 35 stepeni.

Koliko mogu da skapiram to bi izgledalo kao na donjoj slici.Stubovi na pocrtku i kraju reda uz pitanje ,koliko rastojenje se max moze premostiti na ovaj nacin.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
mreza_za_sencenje_otvoreno_polje.jpg

Ja sam juče obrao svu malinu pa sinoć i po mraku isprskao Teldorom...ima karencu samo tri dana...krajem juna sam prskao peharom, i izmedju ni sa čim više. kontam da će ovo biti korisno prskanje,jer će opet kiša pa vrućine,idealno za razvoj gljivica...
sledeće branje tek utorak ujutru
P.S. ne znam zašto sam ovo napisao,ali možda nekom koristi :)

Tu i tamo po neka grupacija , uglavnom tamanim rucno , pitanje koja je ovo buba sa fotki , prva je mama buba, a druga njen nakot smrdljivi ,koji u vecini slucajeva je stacioniran na zelenim plodovima
846f8c53f7395e8cc36394a0529e5f4c.jpg
7c1c8f2ab0e8883d3510a127e91695a4.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav da vam se pohvalim sa mojom malinom u decembru posadjena.

b76534168911459eadb8211f13024b58.jpg

a86a6194056272315e89cd6db26ba14f.jpg

af6c1232af92b5f55e73f950ce64614e.jpg

f78ab319fc1a0f8f37ea88951ef7a2bd.jpg

Jedno pitanje pre Beli dan sam primetio na par stabljika ovo
34ef65e41dd4a742e5e04f31b14dbe8e.jpg

4cc8b837d1995aa4cac46c9344aac913.jpg

Moze li mi neko reci sta je, na mestima gde ima ta trulez malina pocne xa se lomi.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Izujedana, polozio jaja insekat i te ce tu da se prelome. Dogodine gruvaj insekticidima maline na 15 dana i ne boj se. Kada krene cvetanje prestajes od insekata da prskas.

da, slicno , s`tim da ja necu spajati mrezu u medjuredu jer je nepotrebno , senku prave, s`obzirom da su moji redovi orjentisani u pravcu severo istok -jugo zapad ,susedni redovi medjusobno prateci kretanje Sunca ,a u zenitu Sunce bije u medju red .Sa tim sam dobio i bolju prozracnost kada recimo posle obilnih kisa treba svu tu vlagu osloboditi iz okoline biljke

Pozdrav da vam se pohvalim sa mojom malinom u decembru posadjena.

b76534168911459eadb8211f13024b58.jpg

a86a6194056272315e89cd6db26ba14f.jpg

af6c1232af92b5f55e73f950ce64614e.jpg

f78ab319fc1a0f8f37ea88951ef7a2bd.jpg

Jedno pitanje pre Beli dan sam primetio na par stabljika ovo
34ef65e41dd4a742e5e04f31b14dbe8e.jpg

4cc8b837d1995aa4cac46c9344aac913.jpg

Moze li mi neko reci sta je, na mestima gde ima ta trulez malina pocne xa se lomi.

Vlada Nikolic ti je dao idgovor. i kod mene je tako,ali to je na mozda 2-3 % stabljika,nije strasno. I onih bubica imam. kad ih vidim,otkinem taj plod i izgazim, tako cu valjds smanjiti broj donekle
A zasto vezujete malinu, kontam da je lepse tako ali manje svetla i slabije provetravanje je tako...

Posle zasad u drugoj godini poludi stoga nije lose drugu precku staviti 30 +30 cm na obe strane stuba i provuci spanovanu zicu u 3 reda , stoje sadnice bezbedno kao vojska , prorediti mladice kada isteraju ( neko rece ovde koliko po duznom metru) i eto provetravanja.
Samo mi se cini da su stubovi prekratki ubrzo ce biti i potrebe za zasenom pa ces morati produziti kao ja, nadam se da si dovoljno duboko ukopao stubove , jer kosnici nisi bas neki mocni ;-)

Mreza je uzeta postavljam na prolece... Konstrukciju cu na prolece razmisljam da uzmem sve gotovo pa pored ovih da postavim .,..

Oce li ko imati sadnica na prodaju trebace mi ako cena bude pristupacna za celih 55ari?

Mreza je uzeta postavljam na prolece... Konstrukciju cu na prolece razmisljam da uzmem sve gotovo pa pored ovih da postavim .,..

Onda imas vremena da kalkulises , nije neka nauka to postaviti ako ne zuris , a uz pomoc jednog prijatelja zavrsavas sve , ustede su prilicne , postavljanje uzimaju 1 na 1 za ruke koliko materijal toliko ruke , " sam svoj majstor" savesnije i kvalitetnije zavrsis sam

Takvi su mi planovi da po malo prosirujem, ali da bude uradjeno kako treba i pokriveno sa mrezom i sistemom za navodnjavanje. Interesuje me jedno da li pored kap po kap sistema ima potrebe i za rasprskivacima ?

Nazad
Vrh