lajbi
Član
Hvala druze . Jedan od ta dva dana cu dolaziti svakako. Pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam imao oko 1kg po sadnici prve godine,da me je sreca posluzila moglo je i mnogo vise.Puno toga se polomilo pod rodom,ne znam ni sam koliko sam polomljenih grana pod rodom izneo iz malinjaka.Kada ih je mraz unistio ostalo je jos puno roda tako da je moguc puno veci prinos.Ja sam se i sam cudio kako je moguce da malina ovako obilno radja.Pozdrav i za tebe Zorane , Kula je mala zna se i gde su naši malinjaci ( kraj ribnjaka ima nas 3-4 porodice koje se bave malinarstvom). Ovo godine je čak i TV panonija bila i snimala te plantaže . Ti naši prinosi nisu ništa spektakularno , ove godine jedan naš saradnik iz Batočine ostvario je 1,5 kg po sadnici i to Polane , a prošle godine saradnik iz Lebana imao je 1,8 kg Polane po sadnici... Ne vidim da bi se takvi prinosi morali upoređivati sa bajkama braće Grim ... verujem i da na ovom forumu postoje vredni malinari koji ostvaruju takve prinose u prvoj godini. pozzz Zorane i nadam se da ćemo uskoro i porazgovarati, pa i ako treba ići na pravljenje nekog udruženja malinara jer nas je svake godine sve više i sa sve ozbiljnijim površinama pod malinom.
Pitanje za malinare.....
Koliko i koje mineralno đubrivo dajete polani po dužnome metru?