Polana

Izvini mozda gresim ,jeste navedeno je zastita maline ,ali ne za polanu. To je za vilamet ili slicno kojima berba traje mesec dana. Za polanu trebalo bi da bude drugcije prema tome sto cela berba traje cak 4 meseci.
Ja jos nisam nasao niujednoj literaturi za polanu.
Са списка нисам прскао прво и задња два. Шта уштедиш на заштити додаш у прихрани и шта ти Бог да и срећа јуначка (а буде ОК, не брини).
Сад су крупне, чудо једно. А неке још цветају.

Malinari, jesu li i kod vas sadnice polane ovako ljubičaste boje?

2mq2agg.jpg

2vj1q41.jpg

Pozdrav Dule,kako ste pobijali cevi,rucno ili... i ako moze kraci postupak postavljanja cevi?

Pozdrav ljudi. Posadih danas 200 sadnica polane... Zemljiste nije obradjivano duzi period. Sadio sam na taj nacin tako sto sam iskopao ašovom rupe, otprilike 25x25cm i dubina isto toliko otprilike... Zemlja je baš crna, ali i možda malo tvrda, podzemna voda je na oko 3m dubine(imam bunar)... Da li će ta tvrda zemlja spreciti da se koren razvija kako treba?

I koliko uopšte koren polane ide u širinu i dubinu?
Ovo sam trazio svuda ali nisam naisao na ovaj podatak...

Pozdrav Dule,kako ste pobijali cevi,rucno ili... i ako moze kraci postupak postavljanja cevi?
Čovek koji je bušio bunar se profesionalno bavi time , ima neku bušilicu sa reduktorom i tako pobija cevi u zemlju stim da mu vuda non stop ide kroz cevi dok ih pobija na kraju ih izvadi i onda ubaci prvo sita u ovom slučaju 10m pa onda vraća cevi na kraju sve to zaspe frakcijom i onda ispiranje bunara, išao je oko 30m u dubinu

Na koju dubinu posaditi malinu?

- - - - - - - - - -

Čovek koji je bušio bunar se profesionalno bavi time , ima neku bušilicu sa reduktorom i tako pobija cevi u zemlju stim da mu vuda non stop ide kroz cevi dok ih pobija na kraju ih izvadi i onda ubaci prvo sita u ovom slučaju 10m pa onda vraća cevi na kraju sve to zaspe frakcijom i onda ispiranje bunara, išao je oko 30m u dubinu
Kolika je cena iskopavanja bunara

Koren polane vise ide u sirinu nego u dubinu.
Sto se tice zalivanje, moras da postavis sistem kpk da bi sta da naberes...
Koliko sam razumeo iz predhodnog posta,ti nisi obradjivao zemljiste pre sadnje, to je velika greska, jer bez dobre pripreme zmljista i prihrane nema rezultata...

Kako se neke nase "kolege" hvale prinosima u prvoj godini 1.5 kg po sadnici ili 5kg po duznom metru. onda u drugoj godini imaju 3kg po sadnici ili 10kg po duznom metru, to nema ni kod brace Grima:haha: o ovome pricam
URL]

Realan prinos u prvoj godini je 800g po sanici a u drugoj 1.5 do 2kg maxiimum

Poslednja izmena:
A da li bi znacilo da izriljam oko sadnica , malo vise od ovih 25x25cm? stavio sam NPK 15-15-15 oko sadnica...

Pozdrav svim forumasima,treba mi jedan savet sadio bih polanu nesto malo na okucnici,e sad kada je najbolje vreme dali da posadim sad ili da sacekam prolece?

Pozdrav svim forumasima,treba mi jedan savet sadio bih polanu nesto malo na okucnici,e sad kada je najbolje vreme dali da posadim sad ili da sacekam prolece?

Nevolja sa znanjem je da se mora čitati.
Već je raspravljano o tome mnogo puta, imaš i u temi podizanje malinjaka. Ima iskustava i u prilog prolećnoj i u prilog jesenjoj sadnji.
A za sadnju oko okućnice...u svako slučaju biće dobro kako god uradiš.

Nazad
Vrh