Slažem se sa vama. Ja sam tako najbolje iskorenila i poponac i sirak koga je bilo mnoooogooo :-( motika ja najbolji herbicidMotika je herbicid najšireg djelovanja, mož biti visoko selektivan, a može biti i totalni
A najvažnije je da nema karencu!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slažem se sa vama. Ja sam tako najbolje iskorenila i poponac i sirak koga je bilo mnoooogooo :-( motika ja najbolji herbicidMotika je herbicid najšireg djelovanja, mož biti visoko selektivan, a može biti i totalni
A najvažnije je da nema karencu!
Jesu li se sve sadnice primile ili imas gubitaka,ja sam juce brojao 650 sadnica se nije primilo.Šatiran mi je malinjak tu i tamo malo tamno zeleni listovi malo bledo zeleni , zasada je od novebra prosle godine , zemljiste pripremljeno po redu , djubreno itd itd , bacen kajem aprila kan u redove pored malina i kultiviran , prehranjivan folijalno 2 x do sada sa Isabion -om i 1 x pre 7 dana sa basfoliar 20-20-20.
Kao da negde fali nešti ili ---? Nov sam pa bih molio iskusnije za pomoć.
[/URL][/IMG]![]()
[/URL][/IMG]![]()
[/URL][/IMG]![]()
[/URL][/IMG]![]()
Da se i ja pridružim sa mojim iskustvom. Meni su par sadnica bile tako malo prošarane jer mi se u tim vrstama zadržavala malo više voda. No malo sunca i sve će biti uredu. Ja sam moje maline tad tretirala Slavolom,organskim đubrivom.Šatiran mi je malinjak tu i tamo malo tamno zeleni listovi malo bledo zeleni , zasada je od novebra prosle godine , zemljiste pripremljeno po redu , djubreno itd itd , bacen kajem aprila kan u redove pored malina i kultiviran , prehranjivan folijalno 2 x do sada sa Isabion -om i 1 x pre 7 dana sa basfoliar 20-20-20.
Kao da negde fali nešti ili ---? Nov sam pa bih molio iskusnije za pomoć.
[/URL][/IMG]![]()
[/URL][/IMG]![]()
[/URL][/IMG]![]()
[/URL][/IMG]![]()
Kada si sadio maline? Ja sam imala loše iskustvo sa jesenjom sadnjom pretprošle godine,još sam malo dublje posadila i na to jako kišna zima... :-( mnoge sadnice su jednostavno istruleleJesu li se sve sadnice primile ili imas gubitaka,ja sam juce brojao 650 sadnica se nije primilo.

Vladimire ovo gde su sad maline je prosle godine bila suma,zapusteni vocnjak u koji niko nije usao 20 godina.Puno para sam ulozio da bih tu sumu nazvao njivom.Kupio sadnice zasadio i onda zimske poplave unistile jedan deo.To nekako i mogu da podnesem najvise me muce one koje su bile u gotovo idealnim uslovima a nisu krenule.U aprilu sam bacio 50kg 15 15 15 linzer,zatim dva puta navodnjavao dva puta okopavao i freziraZokijaca i kod mene su takve možda čak i slabijeg porasta zbog nekih problema sa sistemom za zalivanje koji su mi se desili početkom maja. I nismo mi jedini, nekoliko mi se njih javlja preko privatnih poruka, to je izgleda normalno za prvu godinu. Ja sam prihranio SAN-om, bilo je nedostatka azota jer su malo žutile ali sad su se popravile. Slažem se sa pecanom06, pa sam i ja dodao u sistem i đubriva kombinovanih 10-40-10, i magnezijum sulfat i ureu i aminokiseline.
Naravno da se videla razlika. Pre kiše sam stavio SAN. Na Lincerovom sajtu kažu da i posle jakih kiša nema bojazni od ispiranja na ravnim terenima u toku vegetacije, itd. Po mom mišljenju ne treba potceniti značaj magnezijuma čak i kada ne postoje simptomi nedostatka, pa ga treba ići preko kombinovanih đubriva a ako je nedostatak izražen onda i još dodatno. On je dosta jeftin inače a puno znači, mada ima đubriva kombinovanih vodotopivih koje ga ne sadrže.
Vladimire ovo gde su sad maline je prosle godine bila suma,zapusteni vocnjak u koji niko nije usao 20 godina.Puno para sam ulozio da bih tu sumu nazvao njivom.Kupio sadnice zasadio i onda zimske poplave unistile jedan deo.To nekako i mogu da podnesem najvise me muce one koje su bile u gotovo idealnim uslovima a nisu krenule.U aprilu sam bacio 50kg 15 15 15 linzer,zatim dva puta navodnjavao dva puta okopavao i freziranda prihrana folijalno Humistart+slavolVVL+20 20 20+quadris+dimetogal.Drugo tretiranje humisuper+slavol+20 20 20+quadris.Sve ovo pisem u nadi da ce mi neko reci gde sam pogresio.