Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvala na savetu! Citajuci sa ovog foruma, saznao sam da u ovom periodu idu AN ili KAN (sto i vi preporucujete), ali, kako nisam uspeo da u zimskom periodu bacim NPK, pitao sam da li je sada vec kasno, s obzirom da nicu novi izdanci polane (oko 2 cm za sada...) sa mladim i osetljivim listovima, smem da bacim 6:12:24 a da ih ne ostetim. Vec me je jedan kolega sa bloga posavetovao da to mogu da uradim, ali pored izdanaka, i ne u velikoj kolicini - planirao sam 20 kg/ar da bacim. I vi i nas kolega ste u pravu, ali sam ja u dilemi sada, sta da uradim. "Jutro je pametnije od veceri" - sacekacu opet vas odgovor i misljenje. AN i KAN bih svakako bacio, ali sada je pitanje KADA I DA NE BUDE PREVISE U KOMBINACIJI SA 6:12:24 U KRATKOM RAZMAKU? Hvala puno!!!!Dobar dan kolega Dragane.
Ta formulacija vam ne odgovara za ovaj period. Nju sačuvajte za momenat kada budu plodovi pred zrenje pa tada bacite.
Sada ide neki AN ili KAN, uglavnom sa većim procentom azota, eventualno 3x20, pa kad budu pred cvetanje ponovo može 3x20 pa kad se pojave plodovi, a onda pred zrenje to što ste hteli sada.
Postovani kolega, a kako vidim i komsija (ja sam u BG a malinjak je u Petrovcicu), poslusacu vas savet: Necu sada da bacim 6:12:24 (cuvam za pred zrenje), nego cu da kupim i bacim 20:20:20 u kolicini 4 kg / ar-u. Sta mislite o ovoj kolicini? Veliki pozdrav i Hvala!Ali ništa nećete dobiti ako bacite taj NPK 6:12:24 sada. NPK u varijanti 20:20:20 da.
20kg na 1ar? (350-450kg/Ha za sezonu)
Ta količina je dovoljna za 5ari za celu sezonu. Po mojoj preporuci za djubrenje sa AN-om treba dati 15ak g po sadnici (u prvoj godini)...
Generalno, 'ajde da ne dužim, da odgovorim direktno na pitanje...
Možete baciti taj NPK što imate bukvalno odmah kad se ovaj sneg istopi, na 20ak cm od sredine reda gde vam se nalaze maline. A AN ili KAN možete baciti kad sve budu izbile sve maline ili 90% sadnica. Ali ne u količini od 20kilograma po aru
Kad krece berba Polane,u kom mesecu?