Polana

Pa naravno da moze,ali nema potrebe,jer je takva sorta,da iz jedne posadjene sadnice udari roj novih izdanaka,pa se zato sadi na vecem razmaku.

Kod mene i nije bilo nekog snega,mozda 2,3 cm.

A vec sam nabavio crijevo sa razmakom 20cm (25cm).Htjeo sam krenuti sa vilametom,al sam se predomislio i uzeo polku! (nadam se da je slicnao kao malina polana)
Znam da ne treba naslon za ovu sortu,al zbog lakseg branja ja bih stavio. Da li se moze staviti dvije zice kao za vilamet ili treba vise!?
Kod mene je bio 15cm mozda vise i minusi do 10 stepeni...

Ma sve je to isto,jedino sam cuo da Polka daje krupnije plodove,bar tako pricaju u mom kraju.
Imam i Vilamet i Polanu,ali mislim da nisi pogresio sto si izabrao Polku.Mnogo manje se radi oko nje,a daje cak i vece prinose,ali je navodnjavanje neophodno,mada sa cime god da se bavis ozbiljnije,potrebno je imati navodnjavanje.
Ne treba ti uopste zica,jer nju ne vezujes kao Vilamet.Uzmes kocice kao za paradajz,malo deblje,i udaris na svakih 5,6 metara,mozes i vise,i na visini od oko 1 metar udaris letvicu duzine isto oko 1 metar.Tako sam ja,samo sto sam ja imao starog kolja od pre,pa sam to iskoristio,ali nema potrebe.I posle kad porastu odprilike pola metra,uzmes zategnes kanap od letvice do letvice.Takav sistem ja koristim,i najjednostavniji je.
Nadam se da si me razumeo.

A vec sam nabavio crijevo sa razmakom 20cm (25cm).Htjeo sam krenuti sa vilametom,al sam se predomislio i uzeo polku! (nadam se da je slicnao kao polana)
Znam da ne treba naslon za ovu sortu,al zbog lakseg branja ja bih stavio. Da li se moze staviti dvije zice kao za vilamet ili treba vise!?
Kod mene je bio 15cm mozda vise i minusi do 10 stepeni...

Creva 30cm....Polka se sadi 40-60 cm mislim da je na 50 cm naj bolje..?
U drugoj god. trebace naslon ...stubovi na 50 m +? letva na visini oko 1 m 40 cm i dve vanile na letve

Gde si nabavio sadnice i cena..... imam ih jos 4000 35 din

Hvala Klauzz razumio sam.
Pole!
Ja sam iz Bosne.
Za pocetak sam uzeo 1000 sadnica i platio sam nesto jeftino,jer su covjeku trebali novci,bilo je ono daj sta das!

- - - - - - - - - -

Opet ja :)
Sada kad ih posadim u proljece.Da li ja sadnice odmah orezujem do zemlje ili to radim posle branja maline?
Znam za jesenju sadnju kako treba,al za proljetnu nemam pojma...

LP

Poslednja izmena od urednika:
Forum nije mesto za svađu. Sve vaše nesporazume rešavajte privatnim porukama. Ubuduće slede opomene

Sve sto sam do sada radila oko malina pocev od sadnje,djubrenja i postavljanja sistema za navodnjavanje naucila sam sa ovog foruma.Za sada dobro napreduju

Nazad
Vrh