Polana

Ja mislim da treba da ode u veterinarsku apoteku i uzme nešto protiv parazita i isprska...

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Pitanje: kada idete vodotopivo djubrivo za prehranu kap po kap koji odnos stavljate npr. na 100 l vode?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Ako daješ 3x20 mislim da ide kilo na 1000l vode. A mislim da već sad možeš ako imaš KPK. Ali tamo gde uzimaš će ti reći kol'ko prihrane na kol'ko vode...

Poslednja izmena:
Ja kada ih pustam, u buretu rastopim 1 kg za svakih deset ari i onda preko slavine na pumpi regulisem tok prihrane, znaci koliko ari toliko proporcionalno prihrane i kroz sistem na svakih 10 dana...Na cisterne od 1000 l moje kolege razmute 1 kg prihrane i to im je za 10 ari samo prihrana a pre toga puste zaliv sa jednom cisternom vode i zavrse sa jednom posle prihrane..

Do berbe 1g po biljci, u toku berbe 2g po biljci. Tako radimo i sa povrćem na kap po kap. Folijarno idemo 300g na 100l (jedna supena kašika na špric od 10l).
Kod nekih proizvođača piše u kilogramima po m², kod nekih u procentima ali nekako je ovo gram tj 2 po biljci najoptimalniji način.

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

kolege,do kada moze Slavol da ide folijarno?
Za vreme ovih kisa sam bacao 20:20:20 pa bi sada slavol folijarno.Pocetnik sam pa neznam do kada sme preko lista.
I dali se jos nesto mesa sa Slavolom da bolje zalepi na list ili je on sam dovoljan.

Samo Slavol VVL kad god hoćeš...

pa njega cu da cepam dok mi nestignu koprive a onda njih.Razmisljam se da drugi tretman uopste neradim nego samo koprivu da rokam,sto folijarno sto na sistem.
Posto su mi neke poterale iz starog izdanka vec su rodile pa sam danas prvu malinu i probao :bravo:

Evo i moje polane sadjena prošle godine krajm novembra.

DSC_0237.jpg
[/URL]

DSC_0238.jpg
[/URL]

DSC_0239.jpg
[/URL]

Da li treba prihrana posto je poludela sa cvetovima i plodovima i sta preporucujete.
0c33d74a63b952e4df2400a3eefe04d1.jpg
dfe09a313547e1e96788b84dea6c0166.jpg
f6d020f535c2137d694ac4f850ec1119.jpg
41b6c13a05793a83331f97fd904b96b0.jpg
ea71be3fe7488e3421a1d2d4dc010e5c.jpg

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Razmak izmedju stubova je 4.5 m. A dascice po 35cm sa obe strane. Da na poslednju tj. Onu do zemlje javim kao po kap. Mada po meni možeš mnogo veći razmak izmedju stubova. Ja ću za novi zasad sigurno 10 m.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока
kolika ti je visina stubova i koliko si ih ukopavao u zemlju

Ja moje nisam moga da nabijem više od 25cm... Bilo je stabilno taman koliko treba, mada bih voleo da sam mogao više...

Shone, a ti si tvoje zakucavao?

Ja sam planirao moje planirao da ubacim u rupe koje ću predhodno izbusiti ručnom bušilicom/svrdlom :)

Drvene letve 3x5cm... Nema potrebe za pravim stubovima jer malina ne stoji na njima, kao kod ostalih sorti, nego oni je samo pridržavaju da ne padne levo desno...

Aaa... Da, ali ako hoću da postavim mrežu za zasenu onda mi treba nešto maaalo ozbiljnije ;)

A onda ću ih svakako iskoristiti i za 'pridržavanje'... :ppozdrav:

Time ću se zanimati za nekih 10ak dana... Treba da mi stigne 80ak stubova od 3.5m... Biće to vrrrloo zanimljiva rabota :osmeh:

Nazad
Vrh