Polana

ja nisam pametan sta rade ove moje maline. Zasadjene 30 marta, neke su tek oko 15 cm dok ima i onih koje tek izbijaju. Nije mi bitno da daju rod ove godine, bitno mi je da se namnoze. Cime bih mogao da ih poteram da krenu sa rastom, do sada sam ih 2 puta prihranio vodotopivim 20 20 20 . Mada je i zemljiste katastrofalno, crna glina :(

Pozdrav pojavile se zute fleke na listu,sta moze biti da nisu grinje
4876ae131db4f82068c38a5a044b9ad3.jpg
195cdb7837a656298354e5b979dd15bf.jpg
6b5d1787dc21006fb5ddca3ce5cafe89.jpg
c1c06e88649545d3b474ec6744ecf53c.jpg
5f2d1297785a8790d8f2cef73c55b7bb.jpg

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

ja nisam pametan sta rade ove moje maline. Zasadjene 30 marta, neke su tek oko 15 cm dok ima i onih koje tek izbijaju. Nije mi bitno da daju rod ove godine, bitno mi je da se namnoze. Cime bih mogao da ih poteram da krenu sa rastom, do sada sam ih 2 puta prihranio vodotopivim 20 20 20 . Mada je i zemljiste katastrofalno, crna glina :(
Obzirom da si ih sadio tada, onda je to normalno... Prve godine polana raste skroz neujednaceno...

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Jedno pitanje za malo iskusnije "polanare"...koliko ostavljate lastara po m duznom...kod mene trenutno stanje,polana 2 god....

Nisam iskusan, ali mogu ti preneti kako je meni receno da uradim, a to je da bude u proseku 10ak... Cuces kojekude da ostavljaju i po 20, ali mislim da je to previse... Ja licno cu ostaviti 10ak komada. A nek' me koriguju iskusnije kolege kada vide post :)

Da li bi se malina ili bilo sta drugo,a u ovom slucaju malina mogla zalivati slobodnim padom iz bureta sa slike,tj kada bih bure stavio na prikolicu pa da prikljucim na kap po kap crevo?
e7598ff37e9594ab093ae2969b648cd5.jpg

Edit: preuzeto sa interneta

0bad642bc842df41b62c50edb4f381c4.jpg

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Moglo bi ako imas pad. Tako je radio jedan ovde kod mene. Utovari dve te cisterne na prikolicu i dotera iznad njive i prirodnim padom pusti da istece. Mada nije to poso. Bar kod njega nije dalo zeljene rezultate. Moj drug je isto tako poceo da navodnjava, ali kod njega tek treba da vidimo rezultate.

Moglo bi ako imas pad. Tako je radio jedan ovde kod mene. Utovari dve te cisterne na prikolicu i dotera iznad njive i prirodnim padom pusti da istece. Mada nije to poso. Bar kod njega nije dalo zeljene rezultate. Moj drug je isto tako poceo da navodnjava, ali kod njega tek treba da vidimo rezultate.
A neku pumpu da stavim izmedju bureta i creva za navodnjavanje? Jel ima neko da je tako radio?
Vidite ovako,ja se to spremam za jesen,na velikoj smo visini pa se bunar ne isplati kopati,a planiram zasaditi na njivu od 1/4 kj,ili sto se kaze "frtalj"... ako ima nekih ljudi koji zalivaju tim slobodnim padom,molim da se izjasne. Hvala.

Svakako je bolje ako imas i pumpu pride, sad o drugim iskustvima sigurno ce se javiti oni koji su isprobali. Ja na primer imam takvu kacu kod kuce pa hidroforom teram vodu za kucu jer mi je mnogo slab pritisak u gradskoj mrezi.

Ja sam spremio 3 cisterne od 1000 litara, biće dignute na 2m. Ukoliko ne bude radilo posao, imam u planu i plan 'B' ali o tome ako plan 'A' ne uspe... :osmeh:

I moja je... Od početka do kraja, preko 100m kliker da gurneš on bi stao, eto toliko je ravno :)

Znaš šta je meni plan 'B'? Da na poklopce od cisterni izbusim rupe i stavim pumpu od veće ručne prskalice i dodavati pritisak unutra dok ne istekne sve lepo :)

Znam da ćete se smejati, ali da ga 'bem, deluje mi izvodljivo :D

Da li bi se malina ili bilo sta drugo,a u ovom slucaju malina mogla zalivati slobodnim padom iz bureta sa slike,tj kada bih bure stavio na prikolicu pa da prikljucim na kap po kap crevo?
e7598ff37e9594ab093ae2969b648cd5.jpg

Edit: preuzeto sa interneta

0bad642bc842df41b62c50edb4f381c4.jpg

Mozes lagano zalivati...ja sam u Macvi gde nema nigde pada,sve ravno i tako zalivam...i digao sam bure na dva betonska bloka,to ti je oko 40-50cm visine i mislim da nema potrebe da se dize na 2m...

Nazad
Vrh