Polana

Upeklo a i dalje ce , pocela vojvodjanska shok terapija , iznudjena aktivnost danas , sirenje zasene,razmak izmedju zasena ostavljen 1 m kao lufter za pcelicu Maju i drustvo
c4d6dc2e5922fbd6a5e9622550fb710e.jpg
919023969e1cdfbfa01e71837f52b69c.jpg

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Greskom 2 x isti post , mobilni operater je vinovnik ;-) neka admin ukloni jedan po slobodnom izboru

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Je l' vreme vec polako za otvaranje cvetova kod ovih sto su posadjene jesenas ili i to gura sa starih izdanaka? Vidim i kod mene da se na jednom broju grana polako formiraju delovi koji ce uskoro cvetati...

Ovo sam proletos zasadio,za probu pa na jesen ide mnogo veca kolicina sadnica na njivu (smarao sam vas o tome...)
Iako sam sasekao do zemlje ovo je poteralo iz stabla a ne iz korena,ali zato sam prvo zasadio malu kolicinu za probu i sada znam sta treba ciniti a sta ne. :)

Sta mi se ovo desava sa malinom danas nadjemo par sadnica ovako skroz osusenih kao da ih je nesto osurilo koren ne vidim da je diran da ga je na primer nesto izgrzlo pa da su se zato osusile?

Po dva izdanka su ti izbila iz starog panja koliko vidim... Uglavnom se i osuse, mozda su i dosle zarazenog korena sa kojeg je skinuta ona karakteristicna gukica i nije sposoban da prehrani nove izdanke.. Mislim da ce ti ovo biti samo sporadicna pojava i samo onih koji su ti izbili iz starog panja...

Uh dobro je ja sam se ohladio kad sam vide ima oko 5-6 takvih na celu njivu pa sam ih pocupao iz zemlje jer sam mislio da je neka bolest ne daj Boze pa reko daj da ja njih odma izbacim iz njive.Covek od kojeg sam kupio rasad poceo da me ubedjuje da je to jer kao nemaju vode,a cim malo rukom prsnem gornji sloj koren je bukvalno u vlagi kao on njegove svaki drugi dan navodnjava pa nema toga ali ajde reko neka ti bude bilo je i vece suse od tih par dana vrucih,a mi smo u zadnjih 10 dana dobili preko 35l kise tako da nema sanse da su zedne.Sad su opet pokisle i to solidno taman da zavrsim navodnjavanje pa cemo videti kad pocnem da ih natapam oce li se i onda susiti::namigivanje::

Pa trebalo bi ta najdonja da bude na 40ak cm sirine. A onda gornja na 80... Bar cu ja tako kod mene. Izgleda ti malina cool :) Ja sam se istripovao da je samo moja "retka" :)))

Pojavila mi se didimela u malinjaku, ostavljeno dosta mladara, pregusto, ima dosta njih koje je zahvatila didimela, prskano prije 2 dana signumom, 20 g na 10 l, da li zarazene da secem i vadim iz malinjaka, ili da ih ne diram. Trenutno je u fazi punjenja ploda, da li ce te zarazene moci da rode, ili ce se osusiti? Moj plan je da ih prorijedim, i da ih predjem quadrisom. Pozdravljam, zahvaljujem.

Mene isto ovo interesuje oko proredjivanja mnogo mi gusta. Sta seci ?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh