Polana

Moja Polana jesenas sadjena,a pre tri dana oplevljena i iskultivirana polako napreduje za sada sam zadovoljan u odnosu na komsijske izgleda mnogo lepse cak su i komsije same priznale.

"Prednost" je da bi imao više roda u prvoj godini, jer bi posadio više sadnica.... U drugoj bi već bilo svejedno da li si po jednu u redu ili razmak 30 ili 50cm... jer će se toliko proširiti da prosto ne možeš da poveruješ... Tako da prednosti skoro pa i nema...

Klasika za navodnjavanje ukopacu okiten 2" i obujmicama izvesti cevi i namontirati slavinice za kpk i razvuci kpk bunar mi je odma uz maline pumpa je stigla Pedrolo 4rs8/9 200l/min,orman Domino,kabel 25m silikonski i 25m prohromska sajla sad posle praznika planiram da kupim ostatak sto mi falli okitena,obujmice,spojke i venturi i polako to da sklopim i pustim vodu polako u maline. Malo me ova kisa opustila pa ne zurim inace da nije pala vec bi sve bilo postavljeno.

- - - - - - - - - -

Zasenu i stubove necu stavljati kod nas niko nije u Polanu stavljao.

Moguca grinja. Proveri na nalicju lista da li ih ima.

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

E, ima i kod mene na par mesta... Ali ja mislim da je to samo zbog ovoh sugavog vremena. Ne se sekiras ;) Bio sam i tu u kraju na još jednom mestu kaže drugar da ima i kod njega po koja, a ima i u Mladenovcu kod našeg drugara isto... Kaže da je manje-vise zbog vremena i da će biti sve ok...

A tu gde je list krenuo da se suši, možeš slobodno da ga otkineš (u slučaju da nije plamenjača) pa da se ne širi.

to su bocne grane kao kod vilameta,mikera,samo so je tu u prvoj godini biljka u losem stanju pa moze da ti se desi susenje tih grana,napad bolesti i krunicavi plodovi,naravno kad oberes seces ih kad si vec ostavljao

Shone, a kako možeš sa sigurnošću da utvrdiš da li je grinja!? :/
Ja sam prošle godine nosio list u poljo apoteku, pa su tamo pod mikroskopom tražili i našli... Ne verujem da ima svaka takve usluge. Nisam ni ja znao, nego sam otišao da kupim nesto protiv grinja, pa je vlasnica rekla da donesem nekoliko listova da ih proveri... Već na prvom ih je našla.... Zaboravio sam koji preparat sam koristio... I sada ima takvih listova, ali mislim da neću prskati ničim, jer se ne širi više... Ako bude da se širi, prskacu...

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Tomo

Te sto su procvetale, su izbile iz starog stabla, dace ti nesto roda, ostati niske i verovatno se same osusiti... One bespotrebno vuku hranu onima koje tek treba da izbiju i donesu ti oktobarski rod

- - - - - - - -

lapovac

Grinju je tesko videti sa nalicija, meni ovo ne lici na neki jak napad grinje...Inace nju obaraju jak vetar i kise, ostavi je posle ovih kisa sto ih najavljuju i vidi stanje.. Taman ti je onda vreme za prvi tretman...

Kako vam se cini ?
c49f70b601e9d1ffd985c38385a0d8b5.jpg

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Tomo

Te sto su procvetale, su izbile iz starog stabla, dace ti nesto roda, ostati niske i verovatno se same osusiti... One bespotrebno vuku hranu onima koje tek treba da izbiju i donesu ti oktobarski rod

- - - - - - - -

lapovac

Grinju je tesko videti sa nalicija, meni ovo ne lici na neki jak napad grinje...Inace nju obaraju jak vetar i kise, ostavi je posle ovih kisa sto ih najavljuju i vidi stanje.. Taman ti je onda vreme za prvi tretman...
Sta da uzmem za taj prvi tretman?Nisam koristio jos nijedan insekticid.Odradio sam Fitifert humistad i azot u kristalu,a pre toga fitofert sa Funomilom.

Nazad
Vrh