Podrivači

Za sledeću sezonu stiže jedno ovakvo čudo. Okretanje i izbacivanje zemlje na površinu ne volim, ali mi se sviđa ideja da mogu da dođe do dubljih slojeva. Ići će sigurno u korekcije gde treba (stalni tragovi, uvratine, nove njive). U redovnom plodoredu probaću ga kao prozračivač kad je na njivi raž pred soju i ako se kockice sklope za neki ulagač tečnog đubriva.

Imam sličan podrivač. Sviđaju mi se turbodiskovi da ne nakuplja biljne ostatke.
 
E ta daljina mi je danas pomogla da povlačim kamaru lukova plastenika koji su ležali na zemlji, da je bio kraći trebalo bi mi cijeli dan da ih prebacim, ovako 10 min posla😁
 
Поздрав људи
Има ли неко искуство са овим подривачем или савет за или против? хттпс://ввв.купујемпродајем.цом/пољопривреда/прикљуцне-масине/подривац-сила-3/оглас/160991693
Пада ми на памет да оно мало земље што имам оплеменим. Пошто није подривана вероватно никада, а ово ми није прескупо.
 
Poslednja izmena:
Nije to podrivac,to je vise nesto izmedju grubera i podrivaca,ugao radnih tela,broj istih po m zahvata,sve to vuce cak vise ka gruberu nego podrivacu,a tako i radi.Puno mesa zemlju za podrivac,i klirens nije dovoljan ako ces ga koristiti za dublje od 30-35cm jer ako ima zetvenih ostataka hoce ponekad da zagusi,smeta ram.Ja imam takav ''podrivac'' sa 7 radnih tela sad 5-6 godina,koristim ga samo kao zamenu za oranje,ne za dublje operacije,moze,ali da je cistija njiva,da su seckani zetveni ostaci,pa onda ce ici.
 
Није то подривац,то је више нешто између грубера и подривача,угао радних тела,број истих по м захвата,све то вуче чак више ка груберу него подривацу,а тако и ради.Пуно меса земљу за подривац,и клиренс није довољан ако це га користи за дубље од 30-35цм јер ако има зетвених остатака хоце понекад да загуси,смета рам.Ја имам такав ''подривац'' са 7 радних тела сад 5-6 година,користим га само као замену за орање,не за дубље операције,мозе,али да је цистија њива,да су сецкани зетвени остаци,па онда це ици.
Veoma korisne i ekspresne informacije. Hvala puno!
 
Поздрав људи
Има ли неко искуство са овим подривачем или савет за или против? хттпс://ввв.купујемпродајем.цом/пољопривреда/прикљуцне-масине/подривац-сила-3/оглас/160991693
Пада ми на памет да оно мало земље што имам оплеменим. Пошто није подривана вероватно никада, а ово ми није прескупо.
koji traktor bi ga vukao?
 
koji traktor bi ga vukao?
Vukao bi ga YTO 90ks, ali posle sugestije Arkadija nisam više siguran šta je prava stvar.
Počeo sam da razmišljam i da se više oružim i uzmem nešto ozbilnije ali ne znam tačno šta bih mogao sa tom snagom, i sa iole pristojnom cenom da nađem. Pa bi preko subvencija to peglao.
A simpatično mi se čini i ova varijanta što je Arkadije rekao, da mogu i obradu da radim umesto pluga, a prioritet bi mi svakako bio da razbijem plužni đon.
Ako može neki predlog?
 
Poslednja izmena:
Vidi na you tube ima puno video klipova sa podrivacima,tj cizelima ,tog tipa,tj koliko vidim isti su radni organi,e sad ko je proizvodjac je manje bitno.Po meni kao sto sam napisao,ne bi trebalo biti problema da radi dublje da razbije pluzni djon samo ako su iseckani dobro zetveni ostaci,ili ih nema.
 
Онај фенд као плуг да вуче ала преврће земљу. Измеша мртвицу са плодном земљом,колико је то добро?!
 
Ja vucem sa rusom 80ks sa 7 tela,taman radna sirina koliko traktor.25-27cm ,moze da radi.Mozes i dublje ali mora brzine manje,milis po njivi.....ovako ga vucem oko 6km/h ,koliko i orem,meni je dobro.
 
Nazad
Vrh