Podrivači

Pa to i jeste podrivac

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

• Like
Reagovanja: obi
Do pre nekoliko meseca bih i ja rekao da je ovo podrivac, ali sad vise nisam siguran... :D

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Neki dan čujem priču kako je čovijek prikačio podrivač za kase 120 ks i nije mogao da zapori, tu je bio pozni kukuruz navodnjavan topom, zakači drugi podrivač i taj je zaparo normalno. Ja imam put oko plastenika gažen oko 10 g, suv ko barut, i moj podrivač, moja izvedba zapara ko blesav, samo mazga nemože da ga povuče pa sam ga morao pomalo dubiti. Samo sam htio napomenuti da ni podrivači nisu svi isti, i pri kupovini se treba dobro raspitati a još bolje probati.

Otprilike tako i da je radni organ što tanji (znači mora da bude kvalitetan materijal) i da ima oštru ivicu sa čela organa da bukvalno gore samo proseca zemlju u vidu linije i kad prolazi da samo prepodigne zemlju ( ne da meša, kida) a dole kljun da probija plužni đon, normalno mora i zemljište da bude što suvlje ako je vlažno onda je efekat smanjen do nikakav.To bi obično trebalo raditi leti na strnjikama.

Sa takvim ravnim telom imam jedan u okolini pravljeni, sve što sam gledao da se kupi gotovo je pod nekim sličnim uglom kao ovaj gore što sam postavio.

Dobro si rekao sličnim, a sličan je ugao i lemeša na plugu, a samo 10° razlike čuda pravi. Lemeš sa 10° recimo neće da zapara ili teško zapara, sa 20° i 25° radi dobro, a sa 30° rovi dno brazde i teže se vuče. Tako je i kod podrivača, najbolji je neki srednji ugao.

Danasnja sanacija tragova gde je dtd izneo iz njive zemlju od čišćenja i produbljivanja kanala. Cipela je br.43
f41d95a5759f1c6f866c19f895ccd516.jpg

Otprilike tako i da je radni organ što tanji (znači mora da bude kvalitetan materijal) i da ima oštru ivicu sa čela organa da bukvalno gore samo proseca zemlju u vidu linije i kad prolazi da samo prepodigne zemlju ( ne da meša, kida) a dole kljun da probija plužni đon, normalno mora i zemljište da bude što suvlje ako je vlažno onda je efekat smanjen do nikakav.To bi obično trebalo raditi leti na strnjikama.
Baš takav tip mi se svidja. A to je nekad radila pobeda. Ima mindjušar takav i radio sam sa njim. To je ovaj podrivač.

Bukvalno samo izdiže zemlju i dole lomi. Zapravo ovo je drenažer ali radi dobar posao kao podrivač.

Pošto nema više pobede, u planu je nabavka ovakvog...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

@Spajki A kod nas kad god su cistili,produbljivali kanale ,samo razvuku po njivama to,ima i slatine negde,ali meni licno sto je jos gore,mnogo gore,je sto su njive neravne,krajevi njiva vislji,sredine nize ...

Nekada razguraju to sto vade a nekada odnose. Imam jednu njivu gde sada izmuljuju kanal a razgurace to na prolece kada se ocedi voda.

Nazad
Vrh