Podrivači

@Tomasevic , kako vuče taj u dubinu ? Da mu nije preveliki ugao vrha ? Inače dobra ideja za spoj tijela i grede , možda i izdrži . Ja sam sličan napravio prije 2 godine i varenjem nisam uspio spojiti sa ramom , stalno je pucao . Na kraju sam uradio kao "klovnove" i to funkcioniše.

Ja sam to sad napravio pre par dana, u dubinu vuce odlicno cim ga pustim za nekih metar ipo,udje u zemlju do grede to je 65cm nije rus 105 mogao da ga vuce,pa sam privremeno napravio neke tockove dok ne napravim valjke. podrovo sam 4 jutra dok nije pala ova kisa, kad udje u neke sante skripuce ali nepuca, e sad koliko ce izdrati nezna se :osmeh:

@Tomasevic zbog cega si skinuo krilca? ne vidim ih na poslednjoj slici.. bilo nekih problema ili su odleprsala?..::namigivanje::

Untergrundlockerer_TerraDig_SSD_01_large_fitwidth.png
Jel zna neko cenu ovog podrivaca sa 3-4 radna organa?Pa molio bi da prokomentarisete ovu masinu valj li kupiti za traktor do 105ks

@Tomasevic zbog cega si skinuo krilca? ne vidim ih na poslednjoj slici.. bilo nekih problema ili su odleprsala?..::namigivanje::
Krilca sam morao da odsecem,bila su presiroka i nisu dala podrivacu da ide u zemlju. Mozda ih nisam zavario pod dobrim uglom? Zadovoljice potrebe i oni nozevi sto su ostali siroki su 11 cm gibanj od autobusa.:osmeh:

mindjusar.Mada u prospektu pise sa 3 radna tela do max 55cm 70-100ks.E sad kad bi se to moglo dogovoriti da se proba u radu...I da ne zaboravim,u cemu je sad razlika ustvari koji je bolji ovaj gore sa savijenim siljcima ili ovaj?
Untergrundlockerer_TerraDig_SS_01_large_fitwidth.png

Poslednja izmena:
Ovaj je skoro identičan kao IMT-ov koji ja imam, jedan lik mi rekao da onaj Vogel sa savijenim tijelima radi predobro, kao da ore i podriva u isto vrijeme sto i ima smisla s obzirom na njegov oblik ali kako se sjecam da mi je rekao da mu je 170 KS premalo, da mi treba barem 200. Ali kod nas je preteska zemlja. Najbolji je po meni Dondi, V&N TerraMix ili kakovec koji izgleda kao Dondi te OLT Mighty.

Imao sam prilike da radim sa takvim podrivacem,radi lepo,jedina zamerka je da su tela mogla biti malo sira,bolje bi dizala zemlju.inace ide do 50.

Evo i ja počeo da pravim podrivač. Za sada su gotova radna dela i biće postavljena pod uglom kao na slikama:

Ovaj je malo mladji od mene, ima 35-40 godina, trenutno je kod mene opet na posudbi. Starom vlasniku vise netreba a nece ga prodati a novi su mi skupi. Slike su kod rodjaka koji ga je isto posudio. Mislim da je puno 1200e za novog a slabiji su u pola od ovog radjenog jos u Titino doba

img1779v.jpg

img1777hz.jpg

Nazad
Vrh