Podrivači

masina koja radi do 40 cm. dubine je razrivac a preko 40 cm. to je podrivac.ukratko da ne mesamo pojmove. :cao:

FL
Koliji bi trebao da bude razmak izmedju prohoda kada se vuce taj podrivac sa jednim radnim telom?
Jos nesto?Da lj moze da se sprema za zito sa tim razrivacima koji imaju 5 do 7 manjih radnih tela:haha:

ja sam mislio da napravim nešto što ne liči ni na šta
nit' bi bio podrivač nit' gruber
iskoristio bi one nosače od plugova olt , pošto su ti plugovi kod mene bezvrijedni i može lako da se nabavi
koristio bi za voćnjak da samo poderem plitko ledinu prije rotodrljače , znači dubina 10-15cm , ne treba više , valjda bi rus mogao vući takva 4 radna tijela , 'bem li ga :sta:
pošto RD teško ide u ledinu , zeza je trava , namotava oko klina ako nema materijala koji će da ''žvaće'' i skida travu , ako ima imalo orine onda zemlja skida travu sa klinova

teren mi je brdovit tako da kroz redove nemožeš orati jer se treba kretati u raznim pravcima ::lose:: a sa ovim čudesom bi mogao ići kuda želiš

savoris je napisao(la):
Rale 83 je napisao(la):
Video si u rumi onaj razrivac sto proizvodi agro merkur, kazu da ga 82 moze vuci na 40cm
nisam vidio :sta:
Pa pobogu savo pa prodji malo i kroz masine kad ides u rumu nemoj samo onu ciganeriju obilaziti i rezervne delove , neznam da ti objasnim gde stoje , na sajmu sam gledao i video zapis
Post je spojen: [time]1290829661[/time]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a-8pBZcIPXo&feature=related[/youtube]
Ovo je neka slicna igracka
Post je spojen: [time]1290880588[/time]

bogami ovaj na prvom video koristi poprilično snage za povući , pogledaj mu gume kako su prilegle , grip je maksimalan :D
čini mi se da mu je jako loš ovaj valjak iza , malog je prečnika i loše konstrukcije
ako bi radio po vlažnom sa njime čekaju te muke ježeve :zli:
a posebno mi se svidja odabir muzike :D :D

e ovo sa drugog videa je nešto glomazno , nemožem se okretati sa time po voćnjaku

znači nešto sa 3-4 radna tijela , da nije glomazno , ne treba da radi nešto pretjerano dobro , bitno je samo malo da razdrma zemlju na 10-20cm maksimalno , ako nemožem vući uzbrdo i nemoram , ako nemože da uradi u jednom prohodu i nemora mogu ponoviti iz više pravaca kretanja (uzduž,poprijeko,dijagonalno)
e tako nešto mi treba , ima li neko kakvu ideju :sta:

savo ovaj clas vuce valjda 11 raonika , ima model sa 5 za traktor od 80 ks da moze da ga vuce na 40cm (tako kazu) valjak iza nemora imati , razmak tela je 40-tak cm , verovatno da zbog toga mora da se obradjuje dublje clan Malisa A se dosta zainteresovao oko njega .
Kad ides u rumu potrazi razrivac pogledaj ga , Ja ga vec vidim u http://poljoinfo.com/prikljucci-za-traktore/prikljucci-strojevi-i-masine-'made-by-savoris'/ donekle neofarbanog al staces ::namigivanje::

savoris je napisao(la):
e ovo sa drugog videa je nešto glomazno , nemožem se okretati sa time po voćnjaku

znači nešto sa 3-4 radna tijela , da nije glomazno , ne treba da radi nešto pretjerano dobro , bitno je samo malo da razdrma zemlju na 10-20cm maksimalno , ako nemožem vući uzbrdo i nemoram , ako nemože da uradi u jednom prohodu i nemora mogu ponoviti iz više pravaca kretanja (uzduž,poprijeko,dijagonalno)
e tako nešto mi treba , ima li neko kakvu ideju :sta:

Savoris, neznam dali si vidio kako je član zjockooo napravio odlican podrivač. Na kojem mozes raširavati i kako god hoces stavljati radna tijela. Vrlo jeftino je napravljeno i jednostavno i naravno sto je najbitnije črvsto je :D

pozdrav. i mene bi zanimao podrivac do 50 cm za 80 ks jedno 3-5 radnih tela. mislim da bih ubedio zetora 8045 da vuce tako nesto. zanima me posto bi se mogao naprviti ili kupiti takav podrivac :cao:

Sutjescanin je napisao(la):
Zavrsen podrivac

samo pitanje vezano za ova dva klipa koja regulišu visinu , jesi li siguran da će ići oba jednako ? da neće dolaziti do zakrivljivanja jedne strane :sta:

uz pohvale sa cijeli posao ::svaka cast::

Evo snimak od pre neki dan sto sam podrivao dok je bilo zaledjeno

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x3217hiowEk[/youtube]

Nazad
Vrh