Кајсија ДМ-1 даје велике плодове на виноградарској брескви.
A kako da nabavim plemke?
Da li to neko prodaje, uopšte?
A ovde oko mene ne znam ni jednog ko ima tu sortu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Кајсија ДМ-1 даје велике плодове на виноградарској брескви.
To i mene interesuje, gde moze da se nabavi ova sorta, ali da je provereno.
Bice ih kod mene dogodine bas na breskvi - sad imam par ako ti treba 1-2 imacuA kako da nabavim plemke?
Da li to neko prodaje, uopšte?
A ovde oko mene ne znam ni jednog ko ima tu sortu.
Probaj sto da ne, ako niko nije radio samo ne znas kakav je prijem kalema i srastanje (kmpatibilnost)Pozdrav drugari! Isčitah celu temu ali nisam nasao ono što me interesuje. A to je, da li jabuka petrovača dobra kao podloga. Naime, imam dosta izdanaka pa bih koristio kao podlogu za neke stare jabuke da obnovim, kao što su kolačara i ilinjska krupna, jer su već na izdisaju.
Isto me zanima kakva je šljiva metlaš kao podloga i da li se na nju može kalemiti druge rakijske sorte šljiva pa čak i kajsija.
Veliki pozdrav!
Jedino bih se ogradio za ovu 4. sliku, jer vidim samo vrh. To moze da bude i divlja kruska, jer ima izrazeno bodlje, divlja jabuka ne daje bas toliko bodlji. Uostalom pogledaj pored koje vece vocke raste pa ces videti. A razlika izmedju divlje kruske i jabuke kod vecih stabala ti je mnogo uocljivija, jabuka ima skoro pa glatku koru, redje trnje i deblje pupoljke, dok kruska ima onako ispucalu, ljuspastu koru, sitnije pupoljke i bas mnogo trnaj i na deblu i na granama.Hvala @ns10, totalno sam se pogubio po granju, trnju... Nemam pojma sta je sta.
Probaj sto da ne, ako niko nije radio samo ne znas kakav je prijem kalema i srastanje (kmpatibilnost)
A opet pored toga sto ne nabavis redovne podloge da ti bude sigurno sacuvna sorta, to ce te izaci par podloga 500 dinara sve sa kurir sluzbom
Ma to sam nakopao po nekim sumama i livadama, ali sve u brzini, pa sadio u selu i spremam za kalemljenje. Imam utisak da je 4. isto kruska jer ima slicnu boju, mladja je od prethodne, ali ipak ima dosta malog trnja.
Imao sam utisak da nema divljih krusaka jer tamo gde su starija stabla, uglavnom su dzanarike, sljive i glog, a nasao sam nekoliko jabuka (starijih).
Drago mi je da su kruske jer imam ih puno za razmnozavanje, sve stare sorte: visuljka, mednjaca, jagodnjaca, lubenicarka...
Zbunila.me malo i ova kruska sto sam kupio prosle godine, takodje za kalemljenje, nekako mi jos trnovitija od ovih sto sam ja nalazio, a i boja nije toliko braon/zelena: