Podloga

Stavio izmedju dva reda voca, za maticnjak - bez motike naravno - probao bih samo sa reznicama

Poslednja izmena od urednika:
Ima li neko iskustva sa oziljavanjem vegetativnih podloga jabuke, interesuje me sledece:
U pesak stavio gomilu reznica od aronije, ribizle i sl, dosta smokve i m106. Drzao na toplom i vecina je olistala, vidim i pustila zile, a posebno smokva, jedino jabuka nista za sada. Da li je to normalno?
Da li m106 kada je odrezem da bi kalemio, isecem na 15, 20 cm, umocim u med, hormon i sl, pa u pesak ili odmah u zemlju?

Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk

Jabuku valja odvojiti na jesen drzati u pesku i na prolece opet odrezat deo da bude svez rez i po mogucstvu hormon - ako nema zila dole naravno

Evo malo vinogradarki stavljenih pre nekoliko meseci u pesak:
ef736cf15bfc8360dbcb5d49cfb1dd26.jpg

Sent from my Nokia 7.1 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
U kakvom su sada stanju ove vinogradarske breskve ?
Izraslo je puno, imam preko 100 komada, ali nisu za kalemljenje sve, oko 40, 50 cm visine i par mm debljine. U secenim flasama od 2 l i balonima od 6 l, bilo je mozda i guzva pa su tanje, ali u gajbi za voce gde je bilo vise zemlje i prostora koren je odlican i imaju debljinu za kalemljenje. Presadio sam ih i na leto ce sigurno moci da se okuliraju, mada ko hoce mogu da se spreme za godinu dana.

Inace klijavost je odlicna, a dobre su i za presadjivanje na stalno mesto kome treba vinogradarka. Podelio sam dosta takodje.

Zna netko gdje se mogu naručiti manje količine vegetativni podloga...A2, Julien GF 655-2, Myro 29C, GF677...naša sam neke stranice al min količina cca 150€...meni treba 10ak komada različitih komada za malo experimenta...

Pozdrav!

Da li neko prepoznaje podlogu kruške na osnovu slike? Ovo je izraslo iz podloge, nije ni divlja kruška, ni dunja, ni oskoruša, ni glog. Kalemljena je Kaluđerka, stablo slabo do srednje bujno, ima preko 60 godina.
c1c7d4bb616b8df9659b7180f671328c.jpg
820309861e5ddf48c8b7ba1727fd2270.jpg

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Нашао сам али не подлоге него ихформације. Једина лиценцирана кућа код нас која их производи неће их имати за још 2 године. Толико им отприлике треба времена да их произведу (култура ткива) кад им стигне материјал из Немачке. Друго, продаваће их само на велико (вероватно калемарима), значи нећемо моћи сами да их пробамо.
Једино ако неко није одрадио на црно.

Nazad
Vrh