Tintoreti
Član
Posto ti mene slaga, 'aj i ja i tebe da slazem . Ja imam tli godine i tek sam prohodao.
Vratimo se na temu
Vratimo se na temu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
opste je poznato da cena voca varira...
Zato vaditi vocnjak zato sto je jedne godina cena bila 12 din ili koliko vec je vrlo glup potez!
Ja te godine nisam brao visnje, sto sam predlagao i ostalima...
Gorski care, jer ti mislis da se visnja samo u Srbiji proizvodi? pa kazes da je cena od 120 din posledica vadjenja visanja...
Ja neznam sta je uzrokovalo tu cenu i voleo bi da znam, cuo sam razne price tipa povedjeni su visnjari u poljskoj, mrazevi unistili rod u drugim zemljama itd
Sadi se mnogo, ali su mnogi visnjari pri kraju bioloskog zivota, dok ovo stigne na rod mislim da ce vecina sadasnjih visnjara biti na kraju... Videcemo sta ce da bude...
Upravo tako, da izostavimo najezdu stetocine koji svake godine unistavaju hektare zasada. Bez obzira, da se sve obradive povrsine u Srbiji zasade vocem nema ga dovoljno koliko moze da se proda.opste je poznato da cena voca varira...
Zato vaditi vocnjak zato sto je jedne godina cena bila 12 din ili koliko vec je vrlo glup potez!
Ja te godine nisam brao visnje, sto sam predlagao i ostalima...
Gorski care, jer ti mislis da se visnja samo u Srbiji proizvodi? pa kazes da je cena od 120 din posledica vadjenja visanja...
Ja neznam sta je uzrokovalo tu cenu i voleo bi da znam, cuo sam razne price tipa povedjeni su visnjari u poljskoj, mrazevi unistili rod u drugim zemljama itd
Sadi se mnogo, ali su mnogi visnjari pri kraju bioloskog zivota, dok ovo stigne na rod mislim da ce vecina sadasnjih visnjara biti na kraju... Videcemo sta ce da bude...
Ti koji si skrenuo sa teme pises da se vratimo na temu.
Non stop cucis na forumu i u svakoj temi si glavni provokator.
Cena šljive je bila niska samo zbog toga što je bilo jako puno a nakupci, hladnjačari,prerađivači i njima slični su to jedva dočekali i otkupili je za džabe. Znaju da je naš seljak nema kud pa ajde da je pokupe a ima i koja je plaćana po 30 dinara ( konzumna šljiva) ali samo kad im treba. Zato sam i pisao da je u Turskoj to rešeno bez nakupaca pa je cena uvek malo bolja. A cena višnje od prošle godine je bila nerealna pa je zato i morala da padne na relan nivo, što je negde 50 dinara po mom mišljenju. Opet kažem da ako se malo uvede red u otkup i subvencije naše voćarstvo bi moglo jako brzo da se razvije a zasadi udvostuče.
batad;787641[B je napisao(la):]Jeli istina da je srpska višnja (oblačinska) ipak malo kvalitetnija od ovih što je imaju više (Poljska, Bugarska). [/B]Kao neke sorte pšenice koje se siju kao poboljšivači za mlinsko-pekarsku industriju.?!
Cijena višnje a nažalost i ostalih poljoprivrednih proizvoda je vrlo rijetko produkt ekonomskih zakona. Na dijelu su špekulacije i karteli. Čak je i u Njemačkoj ove godine otkrivena takva jedana velika afera. Netko će se možda iznenaditi, ili ?
Sade oni koji nemaju, posadjeno je negde oko 4-5hektara,..Ovo je odgovor na sva pitanja. Cega god da ima previse obicno bude jeftinije.
Jugi cisto sumljam da je u tvom kraju situacija drugacija nego kod mene, pretpostavljam da se dosta sadi.