Ja sam jedne godine stavio pa sam skinuo, ali nisam lepo sve odradio, sada to malo drugacije radim. Jednostavno sam podvezao kanapom od prvog do zadnjeg stuba, i samo okruglim kopcama od kanape takodje vezao kanap sa leve i desne strane jedan za drugi. Na 2,5m prevezes obavezno iznad zica da ne bi spadale bocne nosece kanape..
Ako ipak odlucis za poprecne letve, trebace ti barem dve. I niposto nemoj da stavljas vise od jednog exera ili holsafa. Moja preporuka ti je sledece, uzmes holsaf 5x100, ili 5x80 da na celoj duzini ima navoj, usafis letvu na sredini gde zelis da je postavis jednim safom, i onda prilikom prolecnih radova posle vezivanja jednostavno je uspravis, i prodjes i frezom cak do njih. Kada ti bocne grane izadju na meru da mora da se podvezu spustis ih i zategnes kanap. 1m ti je predugacka letva za to. Pogledaj sta je jednostvavnije. Ova moja varijanta ti je definitivno jeftina za probu pa nije na odmut da pokusas. I pazi na stranu stuba sa koje stavljas zbog okretanja, trudi se da postavis na strani gde je stub ispupceniji da bi mogao da ih okreces skroz pod 90 stepeni..
hvala puno na odgovorima,stavicu letvu duzine 70 ili 80 cm na negde 1.1ili1.2 m visine stuba,skapirao sam to za zakretanje i jedan sraf ili ekser,ali mi nije najjasnije kako sada radis sa kanapima?
moram da priznam da nisam skapirao.
mozes li,ako ti nije tesko,malo poblize da mi objasnis?
mozda ni ja ne stvim letve ako mi oblasnis kako sada radis/