kurjakbb
Član
Sa srecom neka bude sadnja i neka se svaka sadnica primi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdravljam kolega! htjeo bi da te zamolim ako mozes da mi das odgovore na sledeca tri pitanja:
1.Da li uzeti sadnice iz zdravog zasada ili iz rasadnika tzv certifikovane?
2.Da li je bolje frezati ili kositi medjuredni prostor u samom malinjaku?
3.Koliko je od znacaja za samu malinu imati vec uradjen sistem kap po kap odmah poslije sadnje?
Bio bih ti mnogo zahvalan na odgovoru a da navedem da je u pitanju sorta Vilamet!
poz
Treba da zalijes pre kise
- - - - - - - - - -
Ko je posadio,posadio je.Prekljuce sam podigao novi malinjak i uhvatio zadnji voz,zemlja kao beton od silnih kisa,rotofreza prosla pre 15 dana a kisa posle poga je sabila i sad nije dobro usitnjena je jer velika vlaga i nije se moglo sad frezerirati pa je zatrpavanje sporo islo,ali na kraju i ne izgleda lose kakvi su uslovi za sadnju bili.
Nocas i danas kisa bas pada i tek sad da nisam posadio ne bih uradio nista.
Nema od toga ništa. ne mogu da puste korenje na taj način. ja sam isprobavao i sa hormonima, preko 100 dana su bili na testiranju, ali ništa. Izdanci izbujali, a od korena ni traga.Nedelju dana nakon sadnje sam odsekao sadnice na 20 cm i onaj odečeni deo sam utrapio. Iz tih utraljenih "štapova" počeli su da izbijaju listovi. Da li tako proizvedene sadnice vrede da se sade?
Zasad je podignut 21. februara, posadio sam nekih 1500 sadnica Willameta, a ova kiša je toliko ubila zemlju oko sadnica da sam morao da okopam oko sadnica da bi lastari koji su krenuli lakše izbili.
Pa sadnica je sadnica dali za sebe ili za prodaju isto je.kod nas se prekracuje obavezno.Pozdrav, pitanje jedno kada prosirujete malinjak iz svoga zasada da li prekratite lastar na 40cm otprilike kao sadnicu za prodaju ili ga kompletnog presadite bez prekracivanja, konkretno sorta miker.