rekreativac
Član
Posto je peletiran stajnjak?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav Stefan_kv, to i mene zanima, ako bi neko podelio svoja iskustva sa proizvodnjom maline na smonici, bilo nam jako korisno.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
A u kojoj kolicini se ono baca u malinjaku?1180 din 25 kg neko holandsko a itapulina čini mi se nešto preko 80din kilo
Jel se baca sa obe strane reda ili samo sa jedne?Italpolina 1000 kg / ha ili 200 gr po dužnom metru.
Skupo bogami 4000 samo za djubre ali ipak i to je 5 tona a ne 75 kg kolko dobijes za4000 nekog briketiranog. Ja kako sam video ove godine treba ici i pitati sve redom ko ima farmu jer vecina ovde kod mene ne baca stajnjak vec samo hoce da ga se rese iz dvorista. Tako je bilo u mom slucaju. 20 eu po prikolici me je kostao bager za tovarenje i razbacivanje sa tom prikolicom. Sam stajnjak je bio dzabe.Meni su tražili 4000 din za traktorsku prikolicu i moj utovar i prevoz.Ajde izračunaj sad šta je jeftinije.ja nisam u novom sadu
Sto se tice onog malinjaka kod Sapca...ako se nevaram prinos je bio oko 6 kg po duznom metru,i da je komentar bio da se ocekivalo dosta vise.....
Iz toga se da zakljuciti da previse cest i bujan malinjak ne donosi bas mnogo veci prinos.....naravno treba ici sa optimalnim brojem struka po metru,...ali ti si proizvodjac podebelog iskustva tako da znas i sam sustinu