Pneumatske sejalice za kukuruz

A nije baš bespotreban. Kod mene je na MT4 od inoxa i sa čistačem i nemam problema nikako s njim, a ista sijačica kod kolege je užas sijala bez njega.

Planiram kupovinu diskosne sejalice, pitao sam dosta korisnika iste da li uzeti taj točkić ili ne i od većine sam dobio odgovor da ne treba jer hoće da lepi i prca u setvi.E sad u ponudi su plastični, gumeni, inox...cene im baš i nisu zanemarljive, pogotovo za inox varijantu pa ne znam da li je pametno kupiti a još ako budu proveli vek skinuti u ormaru u nekoj kutiji definitivno su promašena investicija.

Ja sam kupio sejalicu bez njih. S obzirom kakve sam imao uslove ove godine za setvu, kao nikad do sad, ne daj Bože nikad više ovakvog proleća (kiša, kiša, kiša),
bili bi skinuti u prvoj njivi i stavljeni u garazu.

Svi se kunu kako diskosna u put seje i drži ravnomerno dubinu setve i semena a sad odjedared nemož bez nekog točkića, imal tu kraja igre za odraslu decu, uff.

Pa seje u put, samo ovisi koja i sa kojom opremom. Ova moja koja je kao ove turske u smislu pritiska na red sigurno ne seje u put.

Kada sam kupio diskosnu kupio sam je sa tim nagaznim tockicem, sejao sam sa njim dve godine, onda je doslo jedno kisno prolece pa mi je pravio problem, gusio,pa sam ga skinuo i vec 7 godina sejem bez njega.. nisam primetio neku razliku u nicanju dok sam sejao sa njim.. @Matić znam kakvu zemlju radis, msm da mozes samo da imas zaebancije sa njim.

Kod mene rade super, verovatno sto to "kisa, kisa, kisa" nije bilo. Prva i jedina kisa sa dvocifrenim padavinama bila pre 7 dana. U selu bilo mozda jos dva puta kada u gradu nije padalo...

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Da li ima neko ovaj pritisni točkić na diskosnoj turskoj sejalici?
Znači li to čemu?
Inače doplata za njega je 120€ po redu.
DISC-FERTILIZER-LEG.jpg
Je l' si opet sa Draganom pricao ? :D
Ja sam bio u subotu na sajmu, ispricali se lepo, kaze uplati 50.000 din i da rezervisem po starim cenama 😂 Rekoh cek moram jos malo da razmislim..

Po meni najviše koristi koristi od tog točkića u setvi repice u jesen,Dan dug,sunce jako, brzo se suši treba plitko posejati.
Na kraju krajeva ima opruga podigneš ih i zakačiš ako misliš da smetaju.

Kad se pogleda pojedinacno nisu ti tockici mnogo skupi ali dodaj ovo dodaj ono izadje fina cifra za sejalicu. Slikacu u toku dana kad stignem cenovnik za Ozdoken i sta sve nude od dodatnih opcija.

Ja sam na HMS imao te točkiće, isto su mi rekli da nije za sjetvu po vlažnom. Ali kod mene su jedan po jedan blokirali u prve dvije sezone, loše sastavljeno, rupe na osovinama nisu bile izbušene u centar, pa su gurali sjeme na površinu. Kako su blokirali, tako sam ih skidao, i nisam primjetio neku razliku s njima ili bez njih.

Nazad
Vrh