Pneumatske sejalice za kukuruz

I ove cene što sam ja pisao su samo na 70 cm. Skuplja se u transportni položaj, ali može samo na 70 da seje....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Može Vaderstadt na 50, ali sve ruka, odnosno mora biti neki utovarivac dok se premjestaju redovi jer imaju ne znam ni sam koliko kila.
Horsch ima upucavanje.

Ako je sistem rada slican Nodetki onda su plastike u vratancima baterija potrosene
Isti sistem kao Nodet..Plastike sam stavio nove,crijeva provjerio,lanci koje ste spominjali nisu toliko istegnuti po mome da bi pravili problem,.. Ostaje mi ulagač,on je bio dosta potrošen,navario sam ga za sezonu ali nisam vidio neki jako veliki pomak u rasporedu zrna koji je bio prije i sada...Sad jedino ako bi problem bio u pločama koje nose zrno,veličina rupa mi je sada 5.5mm,nisam probao stavljat druge sa manjim promjerom rupe,možda 4.5-5mm ako bi se vidjela razlika..

@hurli xa86
A jesi gledao pogonske lance od točkova ka osovini? Račne takođe treba proveriti, da ne preskaču možda. Proveri i lanac u menjaču, španer...
Da li svi redovi baguju (po slici mi deluje da da) ili samo poneki red?

Nodet ii ... 3 mesta peazno.
Sejao ove god suncokret sa ozdoken
To je sramota sta je niklo.
Kuku,soju jos i pogodi....

Horsh jeste na upucavanje...zato sam je i poredio sa vederstatom...a Kuhn Maxima i Monosem monosok su klasika.
Ne mogu nigde da čujem iskustva za gaspardo chrono. Kažu da je bolja od vadeštada. Bolje i brže reaguju elektromotori na pločama nego na vadeštadu. Čuo sam od čoveka koji ima vadeštad da kad se izlazi na kraj mora brzina od 5 do 7 km/h da bi lepo isključivala baterije, inače pravi gomilice. Dok serviseri iz almexa tvrde da kod gasparda to nema. Za chrono sam čuo samo za Mužljaji da je ima....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Meni je bilo mrsko ici na sajam prosle Nedelje, deca su bili i kazu mi da MBV sada imaju Ozduman sestorednu na kojoj se uvlaci prva i zadnja baterija hidraulicno, isto se i baterije pomeraju, sto je idealno u odnosu na moju sa fiksnom gredom ( baterije se pomeraju hidraulicno).
Sto je jos zanimljivije uz sajamski popust dolazi jeftinije od moje za oko 3000 e.
Maticu raspitaj se jer ovo vredi kupiti ako i dalje gledas turkinje!

8c66377f3d43ded7d11b86b69adb313f.jpg

98ad8d61d386f0fee6647a07ca97a9a9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nodet ii ... 3 mesta peazno.
Sejao ove god suncokret sa ozdoken
To je sramota sta je niklo.
Kuku,soju jos i pogodi....
Ti si sejao ili ti neko usluzno radio ?

Meni je bilo mrsko ici na sajam prosle Nedelje, deca su bili i kazu mi da MBV sada imaju Ozduman sestorednu na kojoj se uvlaci prva i zadnja baterija hidraulicno, isto se i baterije pomeraju, sto je idealno u odnosu na moju sa fiksnom gredom ( baterije se pomeraju hidraulicno).
Sto je jos zanimljivije uz sajamski popust dolazi jeftinije od moje za oko 3000 e.
Maticu raspitaj se jer ovo vredi kupiti ako i dalje gledas turkinje!

8c66377f3d43ded7d11b86b69adb313f.jpg

98ad8d61d386f0fee6647a07ca97a9a9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sta tu ima 2100 kg sunce ti :oops:

Ne mora znaciti da je kilaza tacna,nekad napisu kilazu na plocici koja u stvari vazi za neku full opremu ako ima na masini.Sad sam pogledao na net,ta sejalica dolazi sa hidro gredom,sa ove slike gore se ne vidi bas to dobro.To joj nabija maltene par stotina kg tereta kao nista.

Sta znam, ozdoken 6 reda (uvlace se spoljnje dve) sa depozitorima za djubrivo 1440 kg.. Cak i da se doda sva ostala moguca dodatna oprema ne znam da li moze da dobaci 2 tone..

Pod hidro gredom podrazumevam iskljucivo pomeranje svih baterija iz kabine hidraulikom.To sa samo 2 krajne baterije je nista.A ima tu jos opreme pored depozitora za djubrivo,nakupi se kila,ali hidro greda je najveca stavka kod kilaze.

Nazad
Vrh