Pneumatske sejalice za kukuruz

Koliki može biti luft kod potrošene plastike u vratima pa da zbog toga drastično opadne vakum i seme otpadne? Kad se uporedi sa veličinom i brojem rupa meni taj rezultujući otvor od potrošene plastike deluje mali da bi bitno uticao na drastični pad vakuma. Meni pre deluje da dolazi do nekih trzaja ploče pa da zbog toga otpadne više zrna odjednom. Da li se ploče glatko okreću, tj. da li možda negde zapinje pogon?
Zasto porediti sa velicinom i brojem rupa kad su rupe zatvorene ku toku rada zrnima, onda moze uticati propustanje kod plastike.

Још ако су истегнути и лабави долази до наскакивања ланца на ланчаника и ту ствара трзаје који отресају семе са плоча.

Nema tu šta drugo da zeza.Spoljni ili unutrašnji lanac pravi problem, spoljni se lako i brzo zameni a unutrašnji je malo komplikovaniji poduhvat.

Da li ima neko ovaj pritisni točkić na diskosnoj turskoj sejalici?
Znači li to čemu?
Inače doplata za njega je 120€ po redu.
DISC-FERTILIZER-LEG.jpg

Ja imam bas takav, metalni i mali, nisam zadovoljan jer ne moze da radi u svim uslovima, kad je vlaznije hoce da se gusi, kad su dobri uslovi radi jako lepo ali to nije uvek. Ja sam moje skinuo jedne godine kad je bilo vlazno i nisam ih ni vracao. Oni gumeni, veći, mekani, mislim da je mnogo bolja opcija

Mislim da vredi,iako diskosna sejalica vec dobro pritisne seme u zemlju.Ali ovaj metalni siroki tockic bi bio sr.... tesko u mojoj lepljivoj zemlji,posto on stalno gazi po mokroj zemlji na dnu brazdice gde je i seme ,bilo kakvo lepljenje iste ce ga brzo blokirati ,posto kontam ima neki cistac valjda na njemu.
Idealno bi bilo kupiti nosace tog tockica ali bez tocka,tocak negde napraviti preko neke firme od gume tvrde ,uzi da je malo i savitljiv,sam ce se cistiti.
Kucajte na google ''John Deer planter firming wheel'' ,mnogo bolje resenje nego metalni tockic.

Mislim da vredi,iako diskosna sejalica vec dobro pritisne seme u zemlju.Ali ovaj metalni siroki tockic bi bio sr.... tesko u mojoj lepljivoj zemlji,posto on stalno gazi po mokroj zemlji na dnu brazdice gde je i seme ,bilo kakvo lepljenje iste ce ga brzo blokirati ,posto kontam ima neki cistac valjda na njemu.
Idealno bi bilo kupiti nosace tog tockica ali bez tocka,tocak negde napraviti preko neke firme od gume tvrde ,uzi da je malo i savitljiv,sam ce se cistiti.
Kucajte na google ''John Deer planter firming wheel'' ,mnogo bolje resenje nego metalni tockic.
Za hms sejalicu su ti tockici upravo od gume

U jednoj godina sa lošim uslovima se automatski isplati.
Kod mene su gumeni ,tako je bila u paketu sejalica nisam ni znao da li valjaju ili ne .Problem hoće da prave u prevlažnoj zemlji .U normalnim uslovima su dobra stvar a u dubljim ili plućima setvama top.
U uljanoj repici u jesen pogotovo.

Nazad
Vrh