Pneumatske sejalice za kukuruz

Šteta jako dobre i kvalitetne ploče, kad bi ih moglo iskoristiti za soju i kukuruz.Nego danas mi stignu nove ploče za soju i kukuruz iz majevice pa ono strašno kako su uradili, za soju i bož pomozi a za kukuruz svaka ima deformitet i oni mešači sklepani strašno, kao da nikad nisu pravili ploče, sutra ću da vidim da im lično odnesem, uf.
Sto ne pitas u Metalorad odzaci, ja sam kod njih kupovao ploce za nodet i sa kvalitetom su dosta dobri, evo vec par godina sejem sa novim plocama i bez problema idu.
 
IMT pneumatska
Da li je pametno gornjoj manjoj remenici malo skinuti na strugu prečnik da bi se dobio veći broj obrtaja turbine? Ona je sada 32 mm,skinuo bih je samo koliko je trenutno dubina kanala za kaiš,znači oko 1,5 mm-ukupno 3 mm.
 
To je bolje rešenje,ali pitanje je da li bih uspeo da nadjem veću. Zato bih gornju malo smanjio,ali nisam siguran da li bi to smetalo kaišu
 
Moj zet prodaje IMT pneumacku 4 reda ako nekog zanima i znam da mi je pričao da je i on te remenice preradio...

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
 
Pozdrav ljudi!! :)
Pre neki dan sam pazario oltovu sejacicu, 4 reda.Posto mi je ovo prva godina da cu sejati i nemam nekog iskustva u tome potrebni su mi neki saveti.
Uglavnom planiram da je kacim za Ursusa 360 pa me za pocetak zanima kojom brzinom se seje? (znam da je mozda glupo pitanje)..
Drugo dali lanci na polugama treba da budu skroz zategnuti ili treba malko da disu?
To je to za sada... Ako neko ima neki savet slobodno neka kaze :)
 
Nazad
Vrh