Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pa kada ti poseje jedan krug sa Nodet a jedan krug sa Majevicom bacices Nodet jer je Majevica puno,puno bolja imas ujednaceno nicanje sto je najvaznije,seme na istoj dubini dok kod Nodet toga nemaOcene o kvalitetu sejalice se donose kada se poseje kuk iz iste vrecice u istoj parceli i isti vozac da vozi i to razlicitim brzinama kako sa jednom tako i sa drugom. A rezultat se vidi kada nikne kukuruz.
To zavisi od niza faktora narocito od primenjene agro teh. u prethodnoj sezoni (dali si unistio korove) itd. Kada sam ja studirao na polj. fak . u NS 86g. bila je biljka kuk . iskopana u Rimskim Sancevima sa korenovim sistemom i ociscena od zemlje detaljno (bas me zanima dali je jos tamo )i neces verovati koliko korenove sistem a pogotovo njegov zavrsetak korenove dlacice dospeva u dubinu i sirinu . Samo cu ti reci da se radi o metrima a priznat ces da toliko duboko ne oru ni oni na You tube;gde vuku onaj ogromni plug sa tri traktora...Ne zezaj . Ja se razumem u nesto , ali ne mogu u sve. Ona ima i valoviti disk ispred ona 2 ogromna diska koji ulazu seme. i ima 1 disk koji otvara zemlju da vestak udje u zemlju. mene samo brine kako ce kukuruz da se razvije u ne orano.