Pneumatske sejalice za kukuruz

IMG-2273.png
IMG-2272.png
Nasao sam je za 900 e sa prevozom pa mi je malo cudno a kako vidim u dobrom je stanju, ja nemam neke velike povrsine za sejanje do 10 hektara bi sejala. Verujem da mnogo bolje seje od mehanicke olt sejalice pa me zanima kako usejava i koje su joj mane

Poslednja izmena:
Kakva je po vama sejalica Panonija Becker II da li dobro usejava
Два пута јој се радујеш, онај други када је продаш тада се највише радујеш.🤣Бежи од тога немој ни да јој прилазиш, три пута пљуни преко рамена, почеши се по задњици и повуци се за уво као када ти црна мачка претрчи пут са лева на десно. 😇

@iostra daj čoveku informacije iz prve ruke, tvoja je kao ova bekerica zar ne?
@Markić95 ono što znam je da ima teške baterije (za lošiju pripremu je dobra), i da je raspored posejanih biljaka jako lep. Ali kad je uhvati ludilo, treba je znati u dušu. Sećam se da je jednom drugaru živce iskidala dok nije našao da se muva uvukla negde i začepila neku diznu (valjda). Tretirano seme mora biti dobro osušeno i to znam, ploče moraju biti suve i čiste... Sve u svemu može da te služi s obzirom da ne seješ puno a može i da te kara za medalju. Zato je ta cena (možda malo i jača).

Kum mi je imao Bekericu.Ako se dobro sećam,imao je problem,da hoće da ostane zaglavljeno seme u ploči,ako je seme krupnije jer je ploča konusnog oblika i seme ne može da dođe do skidača.Kod sitnijeg semena nema problema.On je to rešio,tako što je ploče odneo kod strugara,da ih ukopa oko 4 mm. samim tim mora se za toliko produžiti i skidač.Posle toga je radila odlično.
Sejao je sa njom samo kukuruz.
Za soju nije,mora se voziti sporije i hoće da lomi zrna.

Imao sam je, kukuruz sejala odlično, samo ako zaprasujes seme mora da bude bas suvo, inace zalepe ploče, što mi se jednom desilo. Sejao sam i suncokret, i sirak za silazu, ni to nije išlo loše.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

I kod mene bi sejala samo kukuruz, inace hla
Imao sam je, kukuruz sejala odlično, samo ako zaprasujes seme mora da bude bas suvo, inace zalepe ploče, što mi se jednom desilo. Sejao sam i suncokret, i sirak za silazu, ni to nije išlo loše.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk
ne zaprasujem, sejace kukuruz eventualno za probu suncokret ako krenem i njega da radim

Kakva je po vama sejalica Panonija Becker II da li dobro usejava
Prijatelju ja je imam 10-tak godina , sejem samo svoje , 10 15 jutara godisnje , ugradio sam kontrolu setve pre 4 -5 godina , do sada nikakvih problema nisam imao , jedino gledaj da ti seme bude sitnije , po mom iskustvu , setvena jedinica da nebude teza od 7,7 max. 8 kg , sve ispod je samo bolje , brat je ima 30 i kusur godina nikada nista nije radio na njoj sem kais jednom menjao a sije sa njom dan noc .
Kontrola setve 120 eura ugradi i peglaj drzi se preporuke proizvodjaca i peglaj

Za 200-300e više olt/nodet 4 reda i da te ne boli glava. I ploče menjaš za čas.

Olt delovi jeftini i svuda ih ima.

Olt 1ploča 10e
Beker ispod 50e teško da ima 1ploča
Nema u mom kraju za te pare, ispod 1700-1800 eura nema da se nadje. Uzecu ovu verovatno bice bolja setva od mehanicke sigurno, jedino sto nema depozitore za djubrivo ali dobro

Nazad
Vrh