Pneumatske sejalice za kukuruz

Nodet je puno bolja sejalica od Bekerice.Možeš naći Nodet kod švercera i ispod 1500 evra.Gde bre za običnu Nodetku 2500-3000 evra.Ja sam uzeo za 2200evra Nodet Planter 2 a prodao običnu Nodetku za 2000 evra ali je bila u super stanju.Odmah čim sam doterao Plantera došlo mi njih dvoje,troje iz sela da pitaju za običnu Nodetku da li je za prodaju.
I prodao je u selu.
Potraži malo po oglasima,možeš naći Nodet iz uvoza od 1200-1500 evra.

Evo ja je prodajem za 1300 e Nodetku i to sa 5 baterije plus kontrola setve, ploce za kukuruz, suncokret i soju. Podesena tako da moze se pomeriti baterije levo desno po zelji, sa 50 na 70 cm razmaka! Srednja 5 -a baterija uvek stoji u sredini na mestu bez da se pomeri! Na oko nije fenomenalna ali uzeta kroz ruke!
Samo da ulazis i da posejes!😜

Ja bih samo napemonuo, da ako se odluči za Nodet, zaboravi na pripremu za setvu drljanjem lakom drljačom. Ovo je kod mene bilo uobučajeno po brdovitim selima gde ljudi seju OLT mehaničkim sejalicama.

Ја сам имао бекерицу али оригинал ове Панонија и те неке шкљ нису могле воду да јој носе. Фергусон ју је једва дизао, а ако није имао бар 100кг тегова напред није могао из места да крене. Имала је гумене нагазне точкове када их нико није имао на сејалицама 1995г купљена нова на сајму у НС, и једно 10г је радила перфектно е када је почела да се квари онда су настале муке. Плоче за сунцокрет плаћене око 600дм за соју су биле дупло скупље. Једне године нам јебена оса направила срање упала и цркла у шоби тај ред док нисмо све посејали нисмо сконтали да не ради како треба. Делова оригиналних нигде све мала привреда који ни налик оригиналу. Батерију ниси могао подићи без два човека, ако треба да преклопиш ред морао си целу батерију празнити јер нема могућности да је искључиш као на нодетки. Једино што је могла да ради као но тил сејалица усевала је у пут колико је батерија била тешка. Мана гумених нагазних точкова је била у сунцокрету набије толико земљу да је једва ницао још ако киша падне покорица неминовна. За кукуруз је једино била добра. ИМТ 542 ју је само 1 брзом могао вући по њиви 2 брзина мисаона именица. И да замена плоча мука жива више од сат времена зајебанције плус други избијачи и кад ти неко на њиви каже сиејмо кукуруз до пола, а од пола сунцокрет плакало ми се. Како сам купио Нодетку одморио сам се од стрепње и зајебанције са сетвом. Нодетку сам купио у очајном стању за 1400е раставили је скроз на скроз и све урадили офарбали и склопили ево већ више од 10г нисмо је пипнули осим подмазивања.

Ja bih samo napemonuo, da ako se odluči za Nodet, zaboravi na pripremu za setvu drljanjem lakom drljačom. Ovo je kod mene bilo uobučajeno po brdovitim selima gde ljudi seju OLT mehaničkim sejalicama.
Tako se radi i u mom kraju drljacom, ko god je pokusao spremacem nicanje je bilo katastrofa jer je takva zemlja ne izmrzne dobro i spremac izvadi grudve i posle se setveni sloj osusi i bude katastrofa

Bekericu svako prolece pred setvu otvoris sve dizne pogledas dal nije muva upala i to ide cas posla, raonik skines otvoris bateriju skines plocu operes od naslaga furadana itd, ocists lom vratis sve nazad i to je to, sat vremena posla, sad se seme farba drugim sredstvima nemora da se cisti 10 godina, gume na poklupcu kutije mora da dihtuje u toku setve kutije zatvorene, najbolje prazna na njivu naspes seme i sejes nije dobro da nosis seme u kutiji do njive hoce da se slegne sabije pa lomi onda ga opet moras ispustiti pa nasuti, jako pisti svira kad seje al zato dok pisti ona i seje, ne mozes iskljuciti bateriju seju sve 4, mozes ispustiti seme i podici bateriju ako moras da usejes, kukuruz jako brzo mozes da sejes i da lepo poseje, ja sam dosta sejao i moje i usluga, delova sad ima mala privreda ploca isto malo skuplje, moj savet dodaj jos malo i kupi nodet pogotovo ako ko je zivcan

Nazad
Vrh