mixer87kac
Član
Pisao sam i pre pa ću ponovo. Nije samo kupiti diskosnu sejalicu i eto i sklopa i nicanja. Kao i svaka mašina mora da se podesi spram uslova koji su na njivi. Konkretno u ovom tvom primeru, postoji više tipova v točkova koja služe za zagrtanje brazdice iza diskova, i koja se biraju spram vrste zemljišta koje obradjujete. Pa opet i kad se izaberu pravi, opet i oni moraju da se podešavaju spram uslova. U ovom slučaju koji si opisao, po meni nije bio dovoljan potisak tih nagaznih točkova jer oni služe da zatvore brazdicu i stisnu zemlju oko semena. Tako da treba znati malo i podesiti mašine. Jako puno sam se nagledao ljudi koji su zamenili nodetke i slične sa diskosnim i samo zakače i odu da seju i posle ne valja sejalica. O ovim kao serviserima što dodju da je puste u rad ne vredi ni trošiti tastaturu..Monosem NC raona sejalica je teska taman da moze da poseje gde god. Imao sam diskosnu visoki setveni aparat, sve je to lepo ali sejao sam soju kad je njiva proprnula i pobelila kao kad bi otisao sa raonom normalno da sejem. Posejala je ona, ali kad je soja nicala otvorila je svu zemlju a diskovi napravili V kao u margarinu brazdu i 60%soje se osusilo, naravno vratio sam se na raonu i radim sa njom bez problema. To je moje iskustvo i odluka da sam za raoni ulagac. Prednost visokog setvenog aparata je samo sto su dubinski tockovi odmah pored raonika pa prati finije teren i sto moze u prljavo posejati, medjutim ako se njiva spremi kako bog zapoveda apsurd je za diskonom juriti.
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока