Prvo to sređeno uzmi sa rezervom. Kad sam kupovao moju sejalicu, polovnu takođe, prvo sam se pogađao sa ljudima koji remontuju sejalice da od njih kupim sređenu, tj. koju su oni kupili i potom remontovali. Kad sam pitao šta remontuju - kažu sve. Pitam jel menjate ovo, kažu to ne treba, pitam za drugo - ni to ne treba. Na kraju zaključim da je nameste da tera ploče, a sad koliko će terati to više nije njihov problem. Po mom shvatanju to nije remont nego popravka očiglednih kvarova.
U to vreme sam kupio traktor pa me prethodni vlasnik traktora uputi na jednu sejalicu kojoj ne treba ništa raditi, sipaš seme i seješ. I ja tu sejalicu kupim prvenstveno zbog povoljne cene. I stvarno je bilo da joj ništa ne fali dok stoji u dvorištu, kako je izašla na setvu tako je pokazala da joj ipak treba nešto raditi (odmah je otišao zupčanik u setvenom aparatu), kad je otvorena videlo se da to nešto ipak znači skoro sve, i onda smo je uradili kako treba i do sad sa njom nikakvih problema.
Znači, to sređeno zanemari i računaj da ćeš je ti opet sređivati, sad u kojoj meri to se vidi tek kad se počne raditi.
Što se tiče Agrija ili OLT, po meni je OLT kvalitetniji (kvalitetniji je materijal), Agrija ima samo jednu prednost a to su nagazni točkovi na ležajeve a ne na one puškice koje ima OLT. E sad ako je Agija neka novija a OLT neko groblje onda ovo poređenje baš i nema veze jer je to ista konstrukcija.
edit: sad vidim da si napisao gumeni točkovi na Agriji, ne znam, neko ih hvali neko kudi, ja ih nemam pa tu ne mogu da sudim