Pneumatske sejalice za kukuruz

Ja zvao MBV trazio ploce za soju od 104 rupe i na sejalici najmanji razmak sa tim plocama je 2,8 u redu i moze se stelovati do 5,5 .Medjutim oni tamo nemaju tih ploca na stanju kazu da to niko ne kupuje i da svi uzimaju "standardne" od 72 rupe. A sa tim plocama najmanji razmak u redu je 4,2 .... Ne znam da nije to preveliki razmak za soju ?
Na 70 medjuredno je velik razmak u redu..

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ja sejem sa 120 rupa.
10e komad bile u Agriji.
Od 2,4 do 5,5cm razmak.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Na 70 medjuredno je velik razmak u redu..

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Na 70 medjuredno ja sejem na oko 4cm u redu,izadje +-70 kg po hektaru semena,zavisi od krupnoce,nekad manje,nekad vise.Ploce su 84 rupe mislim,menjac ne diram nista kako sejem suncokret,kukuruz,za soju samo prebacim na najvecu brzinu,tj da najbrze okrece ploce i to je taj razmak.
https://postimg.cc/gLGhCbyX][/url]

[mention]Mušovac [/mention] Ti sejes sa lancanikom koji ima 20/20 zuba, stavi 16/23 ako si ga dobio, a trebalo bi da jesi…

Sent from my iPhone using Tapatalk

[mention]Mušovac [/mention] Ti sejes sa lancanikom koji ima 20/20 zuba, stavi 16/23 ako si ga dobio, a trebalo bi da jesi…

Eto vidis to mi nije palo na pamet,hvala na savetu. Sad vidim u tabeli da se onda moze dobiti zeljeni razmak. Medjutim nisam dobio te lancanike..... Zvacu sutra da pitam.

[mention]Mušovac [/mention] Kod mene su tockovi napred, pa to izgleda ovako, komplet se skida i stavlja drugi 20/20, 16/23, i normalno moze i obrnuto 23/16… Sad ne znam kakva je varijanta kod tebe kad su tockovi nazad…

50b6b72ae95451be62bd801c758b993e.jpg

Imam pitanje za Maju raona, stavio sam pred tockove ispred raonika i sad su normalno povezani tockovi prednji i zadnji u paralelogram.
Kad hocu da podesim npr na 5cm i stoji na betonu zadnji su tockovi spusteni,a prednji jel treba da su 5 ili 10cm podignuti ? Ja sam ih na 10 podigao jer kad se uproseci svaki bude po 5cm dignut, a jedan me ubedjuje da na 5cm namestim.
Tek u njivi podešavaj druze
Lično znam jednog koji je kući podesio i posejao soju na 10cm dubine
SA'RANIO je
Sa prednjim točkom jeste ujednačena dubina ali opet zavisi od pripreme i težine baterije puna prazna

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Drustvo izvinjavam se,ali moram da pitam jer mi je nesto sema gustine setve zeznuta, vezano za olt nodet pnms kada sejete kukuruz na razmak izmedju 20 i 21,5cm kako vam stoje zubcanici i lanac i koji broj i oznaka slova na ,menjacu?Ploce mislim da su 27 rupa.

Konačno započinjem setvu kukuruza za sezonu 2022 i u ovom videu moći ćete videti detalje iz prvog dana setve mešano sa detaljnim pregledom i puštanjem u rad HMS sejalice.Ovaj test nam je omogućila Agropanonka i ovim putem im se zahvaljujem. Setvu sam obavljao sa traktorom MTZ Belorus 892 RM koji se dobro pokazao sa ovom HMS Pinadisc 6F sejalicom. Detalje pogledajte u videu... Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!

I drugi put Radoslave, nema potrebe da se zahvaljuješ što gledamo tvoje snimke. Samo ti bacaj reklame na forum :D

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Nazad
Vrh