Pneumatske sejalice za kukuruz

Mislis na onoj cauri na poklopcu? Ne nam sta je sa druge strane lancanika ali sam primetio da kada skinem plocu onaj nosac ploce se klima na svim baterijama.
Tomo ta osovina koja nosi ploču je oslonjena na dve čaure, jedna u poklopcu i jedna iza nosača ploče u kućištu a sa druge strane na kraju stoji lančanik koji to pokreće. Kad skineš poklopac i tu jednu čauru normalno je da ima malo lufta ali nesme puno.

Arkadije mogao sam zvati kolegu da poseje majevicom ili drugog vaderstadom ali nebi niklo u onim uslovima u to budi siguran!
SDF za dva ha plati setvu i uživaj!! A o tome da nema razlike u sklopu i prinosu molim te nećemo ovaj put!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Tomo ta osovina koja nosi ploču je oslonjena na dve čaure, jedna u poklopcu i jedna iza nosača ploče u kućištu a sa druge strane na kraju stoji lančanik koji to pokreće. Kad skineš poklopac i tu jednu čauru normalno je da ima malo lufta ali nesme puno.
Te spoljne caure na poklopcima su menjane i ne deluju previse potroseno. One u nosacu nikad nisam kontrolisao tako da moguce je da je do njih. Nekako mi deluje da malo vise lufta nego sto bi trebalo. Primetio sam da hoce ploca malo da klima kad je uhvatim dole gde izbacuje seme, sto mislim da ne bi trebalo da se desava.

To sam zaboravio da napišem, kad sklopiš sve onda na mesto gde izbacuje seme rukom probaš ploču, mora lagano da se vrti a nesme da se mrda levo desno onda čaure nemaju lufta. Ako ti ostale sekcije nepreskaču onda ta koja više troši ili nedobija dovoljan pritisak ili gubi vazduh na poklopcu iil na onom malom otvoru gde ispuštaš seme. E da i proveri jel ti dobro dihtuje onaj leptir za štelovanje pritiska u kutiji

Stigla sejalica, kupljena od člana Montoya kojeg ovim putem pozdravljam i zahvaljujem se na gostoprimstvu i saradnji samo takvoj. Pored toga, naglasio bih da određeni članovi da ne kažem moderatori očekuju duplu čas', od Montoye što je prodao a od mene što sam kupio PneumaCku.
651229b4d1a315447e08db3129d4801a.jpg

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Skidaci su na pola skale stavljeni .Ali je sad namjestena na kukuruz.A kako sad da mi ne gazi tocak po redu .To cu trebati zamaknuti sekcije u jednu stranu jel tako?Sad kad izmjerim od pola 25cm onda mi jedan red tocno ide iza tocka.
Postavis jednu bateriju na po polovine, i setvu na 50 radis sa neparnim brojem redi… podesis tockove na traktoru da ti je sredina gume otprilike na 150 moze malo vise ako su uske gume i sve radi tako, kd sejes na 70 ova u sredini ostane iskljucena i pofädignuta i samo se voza tako..

Montoya treba duplo da časti, za ovu što je prodao a za drugu što je kupio, ili treba da kupi

Petre,
Neka je sa srećom i da te sejalica dobro služi
Montoja i prikolicu kupio i obećao čast, sad i prskalicu, pa nikako to njegovo jagnje čekamo da naraste a ono kao VATRE da jede nikako da naraste

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Luka, možda nema koga da plati. To je problem. Ili mora da čeka da taj prvo sebi završi i stigne na red početkom maja.
Tako je,svako sebi ganja idealnu priliku da posije. Boli njega djoka da li cu ja posijati ili ne.
Inace, ova mehanicka sa kojom sijem je komsijina. A njemu sije neki drugi lik sa pneumatskom :haha:. Nudio mu pare da proda i nece, htio sam ici gledati neku i on kaze idi ba budalo sta ce ti kad imas moju. Ali cu svejedno kupiti kupiti mehanicku da je prepravim na 50cm za soju, par ljudi koji imaju pneumatske tako sije soju i ne bune se..

Nazad
Vrh