Pneumatske sejalice za kukuruz

Ako ne skineš nakupljaće seme i onda izbacivati na gomilicu, pa bude praznog prostora u redu pa onda zbun od soje. Treba da se skinu da bi bilo lepo posejano, sa tim pločama od 120 rupa.
Sa malim imbus šrafom su kod mene zavrnute, plastične ili metalne budu. Skroz dole se nalaze kad se otvore vratanca, nisu baš pristupačne. Kad se skida posle setve kukuruza treba paziti na opiljke od semena/farbe da ne upadne u oko ako se sagnes da pogledas.

Iz ličnog iskustva potvrđujem da je prilično zeznuto da vam ostaci insekticida upadnu u oko, pisao sam već o tome ali nije zgore ponoviti da se ljudi čuvaju tih insekticida i da paze na sebe. Doduše ja nisam zavirivao u setveni aparat, već sam farbao seme Furadanom (pre više godina). Prilikom kupljenja semena posle sušenja, u oko mi je verovatno upala trunčica od pleve iz semena, ili sam ja pipnuo rukom oko. Odmah nisam ništa osetio, ali posle nekog vremena sam izgubio vid na to oko, počelo je kao kad smrkava a sunčan dan je bio, i na kraju se potpuno zamračila slika iz tog oka. Na drugom oku je vid ostao normalan i u ogledalu sam video da mi nedostaje zenica u onom oku na koje više nisam ništa video, tj skupila se na veličinu čiodine glave. Posle nekih sat dva se polako zenica raširila i vid mi se vratio, ali je strah ostao zauvek...

Poslednja izmena:
Zvao ovoga sto mi je prodao sijacicu i on kaze da oni nisu nista skidali tj.usmjerivace nego tako sijali soju sa dva reda rupa tj. 120rupa.E sad ga jebi..

Usmerivači drže senzore el.kontrole setve pa bi u tom slučaju trebao da imaš još jednu garnituru istih ali sa izbrušenim čelima pa da ih menjaš po potrebi ili da sve kulture seješ sa takvima i više ne diraš nikada pa kako bude.Mi ih nismo skidali u soji baš iz tog razloga niti smo im skidali stranu brusilicom.

Znaci onda ne smetaju za ploce 120.A nekima je tu smetalo ima tu u temi pa nisam vise znao sta da mislim !Inace citam temu od prve stranice a dosao do 450 strane.

Meni je prošle godine jedan lik posejao soju sa tim pločama 120 rupa u dva reda. Hvalio se kako je kupio prave ploče i sad će setva biti super, a kad je niklo, na svakih desetak metara žbunić iznikle soje pa malo praznog i tako na celoj njivi. Kažem ja njemu kad smo se posle sreli da baci te nove ploče ili da skine usmerivače, jer sam se raspitivao i svi mi rekli u čemu je caka, čak i ovde na forumu. Gleda lik mene belo...

20220114-085703.jpg

Evo ga.Kada se skine usmerivač obrusi se ovaj deo.

Usmerivači su dobri za sitno seme, za kukuruz i soju nema potrebe!!! Ja sam ih skidao i za kikiriki, a npr za krastavce sam vraćao!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ploče sa jednim redom 72 rupe traže zamenu lančanika na kvačilima, opet sa 92_96 rupa možeš se izciganisati sa redovnim pogonom, a 120 rupa uvek koristim skidače zakačim da nemaju funkciju i ide super nema greške!!
A već 40g tako sejemo, ja sejem sa njom od 98g i nebih menjao nodetku nikada!!
Majevica ima bolja rešenja ali je 4r teška za 539!!!!!!
A nodetka kad se lepo spakuje miran si jako jako dugo!!

To što ti ne bi menjao nodetku nikada je samo tvoje mišljenje.Prošle godine sam zamenio običnu nodetku sa diskosnom i extra je.Ne bih se vraćao na običnu nodetku.

Znaci onda ne smetaju za ploce 120.A nekima je tu smetalo ima tu u temi pa nisam vise znao sta da mislim !Inace citam temu od prve stranice a dosao do 450 strane.
Само немој брзо да тераш већ иди мало спорије и намести лепо скидаче да ти обадва реда рупа буду пуна. Ја сам имао проблем склоним скроз скидаче и онда се створе три реда соје на плочи и загуши доле код усмеривача, почне да дроби семе и на крају покида пластичну штифну или чивију.

Ja sam izbacio te usmerivace.za soju koristim ploce 120 rupa,brisac dignem skroz gore,a u kukuruzu naravno stelujem brisace,ali bez usmerivaca.Ne vozim brze od 7km/h,i bude sve extra.Sa usmerivacima sam imao problem u soji sa plocama od 120 rupa.

To što ti ne bi menjao nodetku nikada je samo tvoje mišljenje.Prošle godine sam zamenio običnu nodetku sa diskosnom i extra je.Ne bih se vraćao na običnu nodetku.
U dobroj pripremi nema razlike!!
U mokrom raonik nosi pobedu!!
Naradio sam se sa diskosnim od MF, RABE,MATER MACK, NODET, MAJA!!

Skidaci su na pola skale stavljeni .Ali je sad namjestena na kukuruz.A kako sad da mi ne gazi tocak po redu .To cu trebati zamaknuti sekcije u jednu stranu jel tako?Sad kad izmjerim od pola 25cm onda mi jedan red tocno ide iza tocka.

Nazad
Vrh