Ako ne skineš nakupljaće seme i onda izbacivati na gomilicu, pa bude praznog prostora u redu pa onda zbun od soje. Treba da se skinu da bi bilo lepo posejano, sa tim pločama od 120 rupa.
Sa malim imbus šrafom su kod mene zavrnute, plastične ili metalne budu. Skroz dole se nalaze kad se otvore vratanca, nisu baš pristupačne. Kad se skida posle setve kukuruza treba paziti na opiljke od semena/farbe da ne upadne u oko ako se sagnes da pogledas.
Iz ličnog iskustva potvrđujem da je prilično zeznuto da vam ostaci insekticida upadnu u oko, pisao sam već o tome ali nije zgore ponoviti da se ljudi čuvaju tih insekticida i da paze na sebe. Doduše ja nisam zavirivao u setveni aparat, već sam farbao seme Furadanom (pre više godina). Prilikom kupljenja semena posle sušenja, u oko mi je verovatno upala trunčica od pleve iz semena, ili sam ja pipnuo rukom oko. Odmah nisam ništa osetio, ali posle nekog vremena sam izgubio vid na to oko, počelo je kao kad smrkava a sunčan dan je bio, i na kraju se potpuno zamračila slika iz tog oka. Na drugom oku je vid ostao normalan i u ogledalu sam video da mi nedostaje zenica u onom oku na koje više nisam ništa video, tj skupila se na veličinu čiodine glave. Posle nekih sat dva se polako zenica raširila i vid mi se vratio, ali je strah ostao zauvek...
Poslednja izmena: