Pneumatske sejalice za kukuruz

Koja te interesuje?Nodet ili neka druga?Imam ja jednu 7 redova bila 8 može i kao 8 reda, depozitore za đubrivo ima superstar sa 4 izvoda može da se prepravi na više.Ima i novu EKS,široke nagazne točkove.

Kolega koju imate sejalicu.
Imam 1 nodetka i 1 agria,
Nodetka bila 8 reda,agria bila 5 reda.
Sad je Nodet 7 a Agria 6.
Verovatno će obe na pijac.EKS obe,kompletne iz rada,nodetka komplet remontovane od ulagača do bukvalno svih sinter čaura ,tj još nije završena sve spremno ima široke nagazne točkove.Agriju možda neću još dok ne prođe setva treba mi bar jedna ako nova ne stigne.

Ljudi, može li savet od nekoga ko je u materiji.
Nsime odlučio sam da potražim i kupim sviju prvu sejalicuu. Pošto sam mali i nemam baš neki izbor, te sam odlučio da to bude Becker. Gledao malo oglase, pa se pitam.
Kako mogu znati da je turbina dobra (valjda je to najbitnije)?
Postoji na njima manometar, koj po pravilu kod nijedne ne radi. A i da radi, ne znam koj je pritisak korektan?
Čak sam razmišljao da kupim barometar pa da idem da gledas sejalice sa njim u dzepu, ali ni navoj ne znam koliki je?
Zamolio bih nekoga ko je poseduje i zna nešto o ovome da mi olakša muku.,,🤔

20 godina imao bekera ,uzeo polovnu zameno lezaj na turbini i cistace ploca ,svaki par godina navarivo i pokivo raonike ,sejala oko 50 jutara godisnje kukuruza meni i usluzno. Svako ko je kupio prodao je iduce sezone samo ja nisam do prosle godine kad sam uzeo novu Maju.
Setvospremac sa es oprugama idu u par sa bekerom jer su lake baterije mora dobro da se rastrese zemlja .Manometar nikad nije radio nit sam ga popravljao ako je sve ok sa turbinom ne lomi seme kad izbacuje i pisti svira ubija u glavu .Kutije treba dobro da dihtuju i obavezno zatvorene kad sejes ,seme sipas tek na njivi ,nemoj ga nositi u kutiji ,na krajevima kad okreces slobodno smanji gas da ti ne lomi kardan ne moze da spadne seme ,seme ako farbas dobro ga osusi jer ako je mokro zaprlja ploce i lepi se nece da ispada ,najbolje uzimaj vec zasticeno seme onda neces imati problema i cestog skidanja i ciscenja ploca.Najbolji test zakacis naspes malo semena ukljucis kardan i polako okreces tocak ako ide glatko ne zapinje i ne lomi seme zrna ispadaju tacno i ravnomerno iz svake baterije ,pre svake sezone zakacis ukljucis i polako otvaras sve otvore na cevi pa na baterijama napred dizne otvoris i istreses ako ima neka buba ili lom zrna .povremeno na svaki par godina otkacis raonik ,videces ima tri sarafa na kucistu popustis malo skines poklopac da ispadne lom ,tu se i ploca skida i noz cistac ploca ako je potrosen zamenis .Nema mogucnost da iskljucis bateriju osim da ispustis seme i da je podignes . Ako je sve ok jako lepo seje ,mogu da se nabave ploce za sve kulture . Moj savet ako si smiren nisi zivcan pazari je .

I ja bih je zaobisao...
Stara nodetka sad van sezone za dve ljubicanstvene i samo vatra!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

I moj savet je da je zaobiđeš i kupiš nodetku.Još ako je nađeš ispod cene i sam je izremontuješ znaćeš je u prste.Ima puno nodetki u Srbiji i što je najvažnije ima delova.Baš da bi kupio Bekericu mora biti dosta jeftinija od Nodetke.

Ta ispod 1000 evra je verovatno u lošijem stanju i mora da se remontuje.Moju sam prošle godine prodao za 2000evra ali je bila sređena kompletno i prva farba na njoj.

Evo ja maloprije gledao oglase sijacica za kukuruz i za 1000e jedva mozes uzeti imt, becker,olt, nodet su preko 1500-2000e.

Mi smo inace pojaki sa cijenama, npr. olt dvoredni spartac je kod nas minimalno 350-400e. Dok sam vidjao kod vas da se moze naci za koju stotinu eura cetvororedni...

Nabiju cene i kod nas pred sezonu.Evo setva će još malo i sada je lov u mutnom.Cene skoče bar za 500 e, brt sve skočilo, imam mnogo troškova a ta ista mašina pre par meseci koštala dosta manje samo se nije prodala.

Ми смо продали бекерицу баш, због тих јебавања, а најгоре је замена плоча на њиви. Купио нодетку у дропа стању намерно, развалили је отац и ја и полако све средили о кад смо је испиксновали целу измењали све осовине, пушкице и ку... е офарбали је и део по део саставили. Ево већ 5 година без пипања, само је подмазујем и терам остала још контрола сетве да буде савршена.

Znas kako je ovde, cijena sijacice ti je ista i kad se vrsi kukuruz i kad se treba sijati kukuruz (na oglasu).
Ali zato kada dodjes da se cijenkas u sezoni pojedini ne spustaju ni marke ali zato kad nije sezona cijena zna ici dobro dole..

Nazad
Vrh