Pneumatske sejalice za kukuruz

Meni nešto ostalo u glavi da Beckerica izduva seme sa ploča ako se otvori poklopac, odnosno tako se može isključiti baterija?.

Ми смо продали бекерицу баш, због тих јебавања, а најгоре је замена плоча на њиви. Купио нодетку у дропа стању намерно, развалили је отац и ја и полако све средили о кад смо је испиксновали целу измењали све осовине, пушкице и ку... е офарбали је и део по део саставили. Ево већ 5 година без пипања, само је подмазујем и терам остала још контрола сетве да буде савршена.
Koliko te kostao remont nodetke?

Nekad je odnos Beoerice i Olta bio 1:3, sad je to manje sad je od prilike 1:2 cena bekerice za Olta i da su obe u slicnom stanju.
Kad sam prvu kupovao sejalicu isle su za 1500-2000e Olt, Bekerice 500-1000e.
Sad na ove cene kad pogledas da treba tona ipo - dve tone soje za Olta nije strasno kao kad je trebalo na cenu soje od 35din skoro 6t soje. Slican je paritet sa kukuruzom,suncokretom...

Mi kada smo kupovali komplet potrošni materijal u Metaloradu je bilo otprilike oko 40-50e po bateriji... Nov menjač bio oko 250e. Ploče oko 10e... Oni su uvek bili najskuplji po pitanju delova. Ovi iz rume su bili dosta jeftiniji....zaboravio sam kako se zovu.

Sada su se i rođe izdelile.Jedan drži Plastometal a drugi Metal Pro MG, rođena braća, dve firme za remont, proizvodnju i prodaju delova za pneumatske sejalice.

Ис
Искрен да ти будем не знам јер смо све отац и ја радили пиксне смо имали наш материјал, фарбу имали ко зна од када, струг наш, једино шта сам купио је било 1м светло вучене шипке за осовине на батеријама. И плоче за соју сам купио, уз њу добио за сунцокрет, кукуруз и репу. Зупчанике добио отац од неког пријатеља овај радио у задрузи и донео пуну кесу, нешто му отац урадио па овај да му се одужи јер није хтео да му наплати. Тако да стварне не знам колико ме је изашао ремонт. Е да и каиш од турбине сам купио нови и то ми је све од улога.

Bravo Baš ti su u pitanju.
Prošle godine bila "nestašica" širokih creva za nodetku. Nigde se nije moglo naći sem kod njih. Kupili creva. Popucala posle 50kj. Ne poznaju se od izolir trake kakva su bila... Jedva izdržala da završe sezonu.... Sada sam u potrazi za kvalitetnim crevima ne pitam šta koštaju.

Ubacivaj je odmah šta čekaš ako je za prodaju. Znam kakva je.

Prošle godine je poznanik kupio Olt 4reda za 800e. Seje 10kj godišnje, a stalno ga zezali za setvu i on se snašao fino.

Kupio neki dan olt 6redi sa kontrolom sjetve i mjerenjem hektara a ima i hidraulicko prebacivanje markira .2000 eura..ali to kod nas u Hr.

Dobio ploce za suncokret kukuruze i soju.E sad citam ovu temu pa cu opet pitati jer nisam siguran .Ako sijem soju sa tim plocama od 120rupa koje sam dobio da li moram skidati te usmjerivace?Ili da probam sa njima pa ako bude gusilo da ih skinem.Kako uopce izgledaju ti usmjerivaci?

Dobio ploce za suncokret kukuruze i soju.E sad citam ovu temu pa cu opet pitati jer nisam siguran .Ako sijem soju sa tim plocama od 120rupa koje sam dobio da li moram skidati te usmjerivace?Ili da probam sa njima pa ako bude gusilo da ih skinem.Kako uopce izgledaju ti usmjerivaci?
Ako ne skineš nakupljaće seme i onda izbacivati na gomilicu, pa bude praznog prostora u redu pa onda zbun od soje. Treba da se skinu da bi bilo lepo posejano, sa tim pločama od 120 rupa.
Sa malim imbus šrafom su kod mene zavrnute, plastične ili metalne budu. Skroz dole se nalaze kad se otvore vratanca, nisu baš pristupačne. Kad se skida posle setve kukuruza treba paziti na opiljke od semena/farbe da ne upadne u oko ako se sagnes da pogledas.

Do sad sam sijao sa zitnom sijacicom 21red pa sam svaki 4-ti otvarao to je bilo na 47,5cm otprilike i sijao 120kg na ha a sad moram vidjeti kako sta.

Sa tim bekericama samo muka na ovu cenu semena to nije rentabilno!!!!
Komplet delovi za remont nodetke 4r izadju oko 700e
Nek kupiš OJEBINU za 1000e opet se isplati

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nazad
Vrh