Pneumatske sejalice za kukuruz

Ako se urea unosi sejalicom umesto rasipacem, da li onda ide manja kolicina djubriva? I koliko manja, za isti efekat?
Ja sam isao 100-120kg/kj i imam slične prinose kao neko sa 150kg rasipačem.
Ali i to je daleko preko preporuka koje sam čitao. Moze doći do luksuznog problema pa koren nema potrebu da ide dublje. To sam ove godine imao na nekim njivama.
Kod nas ne mogu naći preporuku a kod švaba sam našao ne više od 20kg azota i 20kg fosfora po Ha. Ostalo pred setvu ili kroz spartač do 6 lista.
Ponavljam to su preporuke, nisao probao

Razmisljam da idem ureu jedan deo ubacim kroz sejalicu , a kasnije ostatak azota u spartanju, da bi nekako ustedeo , sad he vec izvesno da ce urea biti skupa na prolece, depozitore nemam, al vidim da ima po oglasima, ludo vreme

To je zanemarljivo. Puno više je ostane na površini posle setvospemanja!

Po meni pun pogodak je 30-40% depozitori a ostalo kroz spartač. Ali nažalost kod nas nema ogleda na tu temu. Tako da je najpametnije sam probati

Da li nemo od forumasa poseduje ovakvu sejalicu? Ima elektro motore za pogon ploca,zanimaju me iskustva i kakve su u radu.

Moram zvati Vlajka, kada je našao pune oglase baterija za Maju po ceni od 100e za komad sigurno može naći i kopir točkove za crvenu po komadu. :D

Nazad
Vrh